Polimedence telepítési útmutató

Telepítse elkészült medencéjét házilag! Medencéink telepítése nem csak egyszerű, de gyors is!


Jelen leírás útmutatóként szolgál a Polimedence polipropilén műanyag medencéinek telepítéséhez. A telepítés egyes speciális esetekben – pl. magas talajvíz esetén - eltérhet az általánostól! Ilyen esetekben kérjen díjmentes helyszíni egyeztetést szakértő kollégáinktól, ugyanis a helytelen telepítésekből adódó károkért nem tudunk felelősséget vállalni.

Téglalap formájú medence telepítése

Normál medencéinket minden esetben földbe kell süllyeszteni, azaz nem öntartók, ugyan minimális mértékben (kb. 30-40 cm-t) kiállhatnak a föld síkjából, de ennél nagyobb kiemelésnél már támfal építése szükséges. Amennyiben a talajszint felett szeretné elhelyezni a medence peremét, úgy mindenképp egyeztessen velünk a pontos információ érdekében!

Az önálló telepítés esetén a garancia megmarad!

Alább pontokba szedve vezetjük végig Önt a telepítés lépésein:

1. Első lépés a munkagödör kiásása. Amire figyelni kell, hogy a munkagödör hosszúsága és szélessége 20 cm nagyobb legyen, mint a medence és a gépészeti akna együttes mérete. Ennek nyomán a gödör mélysége is 20 cm-rel legyen mélyebb, mint maga a medence mélysége. A munkagödör mélységének meghatározásánál mindenkor figyelembe kell venni a helyi adottságokat, és a végleges burkolati szinteket (a nulla szint a térburkolat felső szintje).
A munkagödör elkészítéséhez kapcsolódó műszaki rajzokat minden esetben csatoljuk e-mailezésünk során!

telepítés első lépés

2. A munkagödör kiásását követő lépés az aljzat kialakítása, ahol első réteg gyanánt egyenletesen terítsünk le kb. 8 cm vastagságú sóderágyat. Erre kerül 15 cm vastagságú vasbetonréteg. A beton száradását követően, a legfelső réteg gyanánt 2 cm-es XPS szigetelő lapokat fektetünk le, az aljzat teljes felületén.
A felsorolt aljzatrétegekhez használta anyagok bármely tüzépen könnyen beszerezhetőek.

telepítés második lépés

3. Az aljzatkialakítási munkálat után a medencét elhelyezzük a munkagödörben.
Ennek elvégzése emberi erővel is megoldható. A medenceméret függvényében 6-8 ember segítségével a medence könnyedén mozgatható, leengedhető a gödörbe. Amennyiben nincs lehetőség a kertben mozogni a medencetesttel, úgy daruzásra lehet szükség, ám az esetek 98%-ban erre nincs szükség. Ha mégis lenne, úgy kérje ki szakértő kollégánk segítségét!
A medence test elhelyezése és megigazítását követően elsőként helyezzük el a medencetest merevítései közé az oldalszigetelésre szolgáló, 2 cm vastagságú XPS lapokat, majd töltsük fel a medencét nagyjából 30 cm mélységig vízzel. A vízzel való feltöltéshez nem szükséges vízvezetékkel közvetlenül a medence mellé kiállni, elegendő egyszerűen slaggal megoldani a feladatot! Amint ezzel megvagyunk, következhet a befejező lépés: a medence oldalfalainak visszatöltése.

telepítés harmadik lépés

4. A medence oldalainak visszatöltését egyenletesen, több lépcsőben kell elvégezni úgy, hogy a medencében a víz szintje mindig a visszatöltött anyag felett legyen nagyjából 10 cm-rel. A visszatöltendő anyag kétféle lehet: beton, vagy zúzott kő (11-22 mm méretben). A választott anyag a talaj szerkezetétől függ:

A fokozatos visszatöltéssel megőrizhető a medence eredeti formája. A medence és a munkagödör közti rést körbe töltsük fel, óvatosan tömörítve, figyelve, hogy a medence falát nem nyomjuk meg. Amennyiben mégis megnyomtuk, ne ijedjünk meg, csak szedjük kicsit vissza a visszatöltött anyagból, így tudjuk korrigálni a deformálódást.
Folyamatosan haladjunk a visszatöltéssel, ügyelve arra, hogy a víz szintje mindig a visszatöltött sáv felett legyen 10 cm-rel. Ezt addig ismételjük, amíg a medencét teljesen meg nem töltjük vízzel.
Ha rendelt gépészeti egységet, akkor annak a villanyszerelését már megoldottuk gyárunkban. A hálózatra való közvetlen bekötéshez villanyszerelő szakember szükséges lehet.

medence telepítés 4

Műszaki rajzok a medencegödör kialakításához

(A műszaki rajzok normál telepítésre vonatkoznak! Ha helyszíni szerelést kért, akkor a munkagödör méreteiről kérje ki a véleményünket!)

Műszaki rajz medence telepítés tégla

műszaki rajz metszet medence telepítés tégla


Ha bármilyen kérdése, vagy problémája lenne a telepítés közben, úgy szakértő kollégáink készséggel állnak segítségükre elérhetőségeinken!

Kellemes kikapcsolódást és jó szórakozást kívánunk saját kerti medencéjéhez! :)

Telepítési útmutató letöltése

GARANCIÁK:

Minőség Garancia

Medencéink első osztályú, német minőségű polipropilénből készülnek, melyre beszállítónk 40-50 éves élettartam garanciát vállal. A polipropilén anyagát tekintve rendkívül ellenálló az UV sugárzással szemben, és jól tűri a magas hőmérsékletet és a fagyokat. Toxicitását tekintve elmondható, hogy maximálisan biztonságos anyagról beszélünk. Normál medence vegyszerezés mellett kioldódásbiztos, így elkerülhetőek vele az egészségügyi kockázattal járó tényezők. A nemzetközi szabványoknak megfelelő, akár élelmiszer tárolásra is alkalmas polipropilén 100%-ban újrahasznosítható, így a környezeti terhelése minimálisra csökkenthető. 

Garancia a telepítés gyorsaságára

Műanyag medencéink innovatív gyártási technológiái lehetővé teszik, hogy a kerti medence telepítése 2 napon belül megtörténjen. Gyárunkban a megrendelés paraméterei alapján készítjük el a terméket, melynél a gépészeti szerelést is előre elvégezzük. A medencetest oldalfalai mentén egyedi tartóvasalást készítünk, mellyel kiváltható a medenceszélek betonnal történő visszatöltése. Ebből adóan a helyszínen már nem szükséges szerelőmunkát végezni, gépészeti egységeket villanyszerelni, valamint körülményes oldalfal betonozást alkalmazni. A helyszínen a kiszállítást követően szinte azonnal élvezheti a medence nyújtotta kényelmet!

Legjobb ár Garancia

Műanyag medencéink esetén országos szinten a legjobb árra garanciát vállalunk. Biztosak vagyunk magunkban, hiszen termékeinket mi magunk gyártjuk, ezért nekünk nem szükséges közvetítői díjakat, valamint viszonteladói költségeket áthárítanunk Ügyfeleinkre.  Szállítási megoldásaink maximálisan optimizáltak, melyből adódóan mind nekünk, mind Ügyfeleinknek kisebb költségbe kerül a medence helyszínre továbbítása. A korábbiakban ismertetettek alapján gyártási technológiáink is innovatívak, mellyel rengeteget spórolhatunk Ügyfeleinknek a telepítés alkalmával.
Akár próbára is tehet minket: ha azonos tulajdonságú, de olcsóbb medencét talál a konkurenseinknél, akkor mi vállaljuk a medence kivitelezését azon az összegen!

100% pénzvisszafizetés Garancia

Amennyiben nem tetszik a medence, vagy utólag visszamondaná a megrendelésünket, úgy 100% pénzvisszafizetést vállalunk. Mivel biztosak vagyunk termékünk minőségében és élettartamában, minden megrendelőnk esetén 10 éves garanciát biztosítunk műanyag medencéinkre. Feltételeinkkel a nálunk történő vásárlás teljes körűen biztonságos!