Az önálló telepítés esetén is a garancia érvényes!

1. Első lépés a munkagödör kiásása. Amire figyelni kell, hogy a munkagödör hosszúsága és szélessége minden oldalon 20 cm-rel nagyobb legyen a medence méreténél azaz 620 x 320cm.

A munkagödör mélysége szintén 20 cm-rel legyen mélyebb, mint maga a medencetest mélysége azaz 170cm. A mélységének meghatározásánál mindenkor figyelembe kell venni a helyi adottságokat, és a végleges burkolati szinteket (a nulla szint a térburkolat felső szintje).

2. A munkagödör kiásását követő lépés az aljzat kialakítása, ahol 20cm vastagságú kavicságyat fektetünk (5/10mm vagy ehhez hasonló méretű zúzott kő). Amennyiben laza homokos a talaj, úgy döngölni szükséges az aljzatot a zúzalék terítése előtt.

Javasol a medencéhez a szigetelés (2 cm XPS), amellett hogy segít meggátolni a medence lehűlését, annak szerkezeti merevségét is nagyban javítja, sokkal könnyebb vele telepíteni a medencét.

3. Az aljzatkialakítási munkálat után a medencét elhelyezzük a munkagödörben.
Ennek elvégzése könnyen emberi erővel is megoldható. A medenceméret függvényében 4-8 ember segítség szükséges. Amennyiben nincs lehetőség a kertbe bejutni a medencetesttel, abban az esetben darut kell rendelni.

Medencetest tömege körülbelül 300 kg

Ha rendeltünk szigetelést, akkor helyezzük el az aljzatra, majd a medence oldalaihoz a vissztöltés megkezdése előtt.

Kezdjük el feltölteni a medencét egy slag segítségével (ha több is van az csak előny),nagyjából 30cm-t. Amint ezzel megvagyunk, a medence oldalainak visszatöltését egyenletesen, több lépcsőben kell elvégezni úgy, hogy a medencében a víz szintje mindig a visszatöltött zúzott kő felett legyen nagyjából 10 cm-rel.

A medence és a munkagödör közti rést körbe töltsük fel, óvatosan tömörítve, figyelve, hogy a medence falát nem nyomjuk meg. Amennyiben mégis megnyomtuk, ne ijedjünk meg, csak szedjük kicsit vissza a visszatöltött anyagból, így tudjuk korrigálni a deformálódást.
Folyamatosan haladjunk a visszatöltéssel, ügyelve arra, hogy a víz szintje mindig a visszatöltött sáv felett legyen 10 cm-rel. Ezt addig ismételjük, amíg a medencetestet teljesen körbe nem töltöttük.

Fontos, hogy a víz szintje csak a szkimmer feléig érjen.

A medence gépészete bármilyen sima hálózati konnektorba bedugható, vagy akár direktbe is köthető, ha erre szükség van.

Ezzel kész is van a medencénk, most már következhet a medence körüli burkolat és a kert egyéni igények szerint történő kialakítása.

A medencéket minden esetben teljesen földbe kell süllyeszteni. Minimális mértékben (maximum 10 cm-t) kiállhatnak a föld síkjából, de ennél nagyobb kiemelésnél már támfal építése szükséges.