Rendeljen most akár 50% kedvezménnyel medencetestet, kötelezettség nélkül!

Gyakran ismételt kérdések

A Polimedence-nél igyekszünk minden felmerülő kérdést tisztázni Érdeklődőinkkel, hogy minden gördülékenyebben menjen a közös munka során! Alábbi leírásunkban összegyűjtöttük azokat a kérdéseket, melyeket a leggyakrabban feltesznek nekünk Ügyfeleink.

Reméljük, hogy Önnek is tudunk segíteni!

Gyakori kérdések medencézéssel kapcsolatban 

Cégünk süllyesztett víztükrű, polipropilén (műanyag) anyagú, kültéri medencék gyártásával és forgalmazásával foglalkozik.

A műanyag típusú medence mind árban, mind élettartamban az egyik legjobb választásnak minősül a piacon. Falvastagságát tekintve 8-10X vastagabb a merevfalú medencéknél, míg javítás és kezelhetőség tekintetében jobb, mint az üvegszálas típusok. A mi medencéink a polipropilén anyagnak hála könnyen javíthatóak, formálhatóak, így nem kell tartani nagy anyagi károktól egy esetleges sérülés esetén. Szezon végén is maradhat a helyén, téliesítése egyszerű. Beüzemelése maximum 2-3 nap alatt megvan, így nem kell hozzá hosszú hetekig feltűrni az egész kertet, ahogy a betonmedencék esetén szokás.
A műanyag medence előnyeiről az alábbi oldalon is írunk részletesen: Műanyag medence kínálat és részletek.

Átlagos élettartamukat tekintve 10-12 évig őrzik meg minőségüket a medencéink, de ezt követően is korlátlan alkalommal újrafóliázhatóak, mellyel külön-külön további 8-10 évvel növelhető az élettartam.
A polipropilén hő és fagyálló, könnyen formázható anyag, tehát az esetleges karcolódások, repedések egyszerű forrasztással orvosolhatóak. A gyártás során a termék anyagához UV stabilizátort keverünk, ezzel elkerülhető a medence fakulása. Itt részletesebben olvashat a medencék anyagával kapcsolatban: Medence készítés és alapanyag tulajdonságok.

Sajnos egyedi méretű medencékre leadott igényeket nem tudunk teljesíteni. Érdeklődőink csak sablonméreteinkből választhatnak, melyeket a honlapunkon találhatnak meg: műanyag medence méretek.

A honlapunkon feltüntetett méretek bruttó méretek, a lekerekített sarkok rádiusza téglalap forma esetén pedig 70-es. A vízmélység minden esetben 10 cm-rel kisebb, mint a medence feltüntetett magassága. Vagyis például egy 1,2 méter mély medencében 1,1 méternyi vízoszlop lesz optimális esetben.

Téglamedencéinknek rejtett pereme van, melyre rá lehet burkolni, így esztétikusabb látványt nyújtanak a kertben. Ezen perem mérete 10 cm.
Körforma esetén a medencét gyűrűperemmel készítjük el, melyre nem lehet burkolni. Ennek átmérője 3,2 cm.

úszómedencével kapcsolatos kérdések

Vásárlással kapcsolatos gyakori kérdések

Medencéink árát a méret, a forma és a medencetesthez igényelt gépészeti és kiegészítő egységek határozzák meg. A medencetestek árát a honlapunkon is megtalálhatja: Medence árak.
Termékeinkkel kapcsolatban a leggyakrabban igényelt medencekiegészítők árát itt találhatja meg: Medence tartozékok árai.
Azt javasoljuk, hogy a pontos végösszegek tekintetében kérjen tőlünk díjmentes és kötelezettség nélküli árajánlatot, az gombra kattintva. Rendszerünk 0-24 órában, pár perccel az igénylést követően kiküldi Önnek az igényelt ajánlatot, melyből korlátlan számút kérhet tőlünk.

 Ingyenes Ajánlatkérés

A honlapon feltüntetett árak az üres medencetest árát mutatják, kiegészítők és gépészeti egységek nélkül. Amennyiben komplett árat szeretne megtudni, úgy kérjen díjmentes ajánlatot tőlünk.

A honlapon és az ajánlatban feltüntetett árak BRUTTÓ értéket takarnak, tehát tartalmazzák az Általános Forgalmi Adó (27%) mértékét is. Megrendelőinknek minden esetben az ajánlaton szereplő bruttó összeg alapján számlát biztosítunk, melyhez meg kell adni a vásárló nevét és a pontos címét is. A számlát a szállításkor papír formátumban, vagy előtte online formában biztosítjuk, attól függően, hogy helyszínen készpénzzel, vagy átutalással fizetnek felénk. Természetesen mind a két megoldás hivatalos, teljes értékű számlát jelent, melyet a Számlázz.hu programmal készítünk el (szamlazz.hu).

A megrendelés menetével kapcsolatosan bátran kérdezhet minket is, de az alábbi oldalon pontról-pontra leírjuk a várható lépéseket: A medencerendelés menete.

Attól függ, de az esetek 95%-ban nincs szükség előleg befizetésére! Ha helyszíni szereléssel készül el a medencéje, akkor szoktunk 50% előleget kérni, máskülönben nem szoktunk, csak nagyon egyedi esetekben (például ha egyszerre több medencét rendel, vagy külföldre kéri a szállítást). Fizetési feltételeinkről kérdezzen minket bizalommal!

A medencetestre és a gépészetre számos garanciaformát biztosítunk, hogy vásárlóink biztonságban érezzék magukat. Garanciális részleteinket itt érheti el: Garanciák.

A megrendeléstől számítva általában 4-6 héten belül szoktunk szállítani. Ez ugyanakkor változhat a csúcsidőszakban, amikor a legtöbben igénylik a szállítást. Csúcsidőszakban a jellemző szállítási idő 6-8 hét körül van, de minden esetben igyekszünk figyelembe venni az egyedi igényeket. A megrendeléskor megadunk egy távlati időpontot, de a szállítás előtt nagyjából 2 héttel egy konkrét dátumot is adunk. A szállítás előtt közvetlenül (2-3 nappal) telefonon is pontosítunk még egyszer :)

Természetesen igen! A kisebb körmedencék esetén szoktuk javasolni az önálló szállítást (3,5 méteres átmérő alatt). Sajnos az ezen felüli medencék szállítása a méretük miatt igencsak nehézkes, így ezek önálló elszállítását csak megfelelő tréleres járművel rendelkező, tapasztalt szállítóknak ajánljuk. 3,5 méter széles termék esetén a szállítás közút-kezelői engedélyhez é felvezetőautóhoz kötött.

A terméket kulcsrakészen szállítjuk. A lerakodás után a bonyolultabb gépészeteket (ellenáramoltató, masszázs) még át kell adnunk, mely általában 1 héttel a szállítást követően valósul meg.
Alapszintű gépészeti egység esetén (homokszűrő és például egy sóbontó) a beállításokat és a lepróbálást már a gyártás során elvégezzük, így ezekkel a termékekkel Önnek nincs dolga!

Amennyiben a medence a földbe lett süllyesztve, úgy vissza kell tölteni az oldalai mentén a munkagödröt. Ha ezt önállóan végzi el, akkor a telepítési útmutatónk szerint tud eljárni: Medencetelepítési útmutató.

Medencetelepítéssel kapcsolatos kérdések

Telepítéssel kapcsolatos gyakori kérdések

A kör alakú medencéinket biztonságosan lehet a föld felett is telepíteni, de a téglalap alakot mindenképp süllyeszteni kell, mert statikailag nem tartja meg magát a földfelszín helyett. A földfelszín alá történő telepítéssel kapcsolatos munkákról itt olvashat részletesebben: Medencetelepítési útmutató.

Nem, hazánkban nem szükséges a magáncélú, családi kerti medencékhez engedély (50m m3 alatt). Ez alól csak az az eset kivétel, ha különösen védett természeti környezetben akar medencét létesíteni (hosszú évek alatt egy ilyen esetünk volt csak). Ebben az esetben a helyi Önkormányzatot kell felkeresnie.

Cégünk kimondottam medencegyártásra specializálódott, ezért karbantartási és tisztítási munkákat sajnos nem vállalunk. Meglevő medencéje helyére tudunk új medencét készíteni, de a régi, elhasznált medencét Önnek kell kibontania szükség esetén. Karbantartással kapcsolatosan partnereket tudunk Önnek ajánlani.

Természetesen igen! A legtöbb Ügyfelünk ezt a megoldást választja, hiszen gyorsabb, olcsóbb és nagyon egyszerű elvégezni :) Ahhoz, hogy Ön is megfelelően tudjon telepíteni, a telepítési útmutatónk szerint kell eljárnia, és így a garancia is megmarad: Medencetelepítési útmutató.

Általában normál esetben 1,5 hetet szokott igénybe venni a munkagödör kialakítása, melyből 7-10 nap a beton száradása. Maga a munkavégzés pár napot vesz csak igénybe.

Nem, cégünk kimondottan csak medencékre specializálódott, így a térburkolatok megvalósítását nem tudjuk elvégezni. Ügyfeleink általában alvállalkozóknak adják ki ezt a feladatot, miután a medence letelepítésre került. A burkoló alvállalkozónak természetesen tudunk segíteni a méreteket illetően.

Cégünk a kiszállított medence aknájában már elvégezte a villamossági munkálatokat, így Önnek már csak a központi hálózatára kell ráköttetni a medencét. Gépészeti aknánkból a kiérkezéskor egy villásdugó fog kiállni, melyen akár Ön is lepróbálhatja a működést (bár mi ezt minden esetben elvégezzük Ön helyett a telephelyünkön). Ezt a villásdugót TILOS másra használni, esetleges lepróbálás után le kell vágni, hiszen ezen keresztül balesetveszélyes a medence rendszeres üzemeltetése. Önnek a szállítást követően villanyszerelőt kell hívnia, aki a medence gépészetét (és a hőszivattyút, ha rendelt) direktbe köti a hálózatra. Célszerű a kiszállítás utánra időzíteni ezt, hogy a villanyszerelő csak egy kiszállási díjat igényeljen Öntől. A villanyszerelő feladata még a LED világítás trafóba való bekötése is.
A medence gépészete mtk 3x2,5 mm2, vagy mtk 3x4 mm2 vezetékeléssel üzemeltethető. 3x4 mm2-es verzióra abban az esetben van szüksége, ha a gépészettől induló kábelhossz 20 méternél hosszabb. Amennyiben több gépészeti egysége is van (ellenáramoltató, masszázs, alapgépészet, hőszivattyű, LED együttvéve), akkor érdemes 3 eres kábelt bevezetnie, amennyiben erre van lehetősége (mtk 5x2,5 mm2).
Kérjük, hogy a villamosbekötés során legyen körültekintő, csak hivatásos szakembert válasszon, aki bizonylatot is tud adni a munkájáról!

 Medencehasználattal kapcsolatos kérdések

Medencehasználattal kapcsolatos gyakori kérdések

A szűrőberendezés a medence szíve! :) Nem csak a víz megfelelő forgatásáért felelős, de szűri is azt a nem kívánatos szennyeződésektől. Ráadásul most 50% kedvezményt is adunk a medencetestre, ha homokszűrős gépészetet rendel (akciós részletek).
A gépészet ezen részének működéséről és előnyeiről az alábbi cikkben írtunk részletesen: Homokszűrős gépészet működése és előnyei.

A vegyszerezés sokak számára negatív érzelmeket kelt. Éppen ezért cégünk több olyan eszközt is forgalmaz, mellyel többé kevésbé kiváltható a víz vegyszerekkel történő szabályozása, illetve az ezzel járó folyamatos munka. Kiemelendő termék a sóbontó, mely akár a 95%-át is kiválthatja a vegyszerezésnek, így bátran ajánljuk érzékenyebb bőrűeknek, vagy kisgyerekes családoknak is. Az eszközről részletesen itt olvashat: Sóbontó kerti medencéhez. 

A medence karbantartása egy folyamatos munka, nem szabad magára hagyni a terméket a telepítést követően. A karbantartás több lépcsőfokot ölel magában, melyeket ciklikusan ismételni kell a szezonban. A pontos lépésekről Ügyfeleinket a medence kiszállításakor tájékoztatjuk, de blogunkon is írunk az egyes eszközök karbantartásáról: Medence blog.

A medence fenntartásának költségei változóak mind a medence mérete, a hozzákapcsolt gépészeti egységek és a használat módja szerint. Korábbi cikkünkben igyekeztünk összefoglalni, hogy milyen költségekkel kell számolni a fenntartás tekintetében: Mennyibe kerül egy medence fenntartása?

Medencéinket télen téliesíteni kell és a vizüket nem szabad leengedni. A körmedence esetén, ha a nem süllyesztjük, akkor leengedhető a víz. A téliesítés részleteiről az alábbi útmutatónk alapján tud eljárni: Medence téliesítés.
A cégünk közvetlenül nem vállal téliesítést, de ha nem szeretne önállóan téliesíteni, akkor alvállalkozóink telefonszámát meg tudjuk adni a munkálathoz :)

 

Nem találja a választ a kérdésére?

A kérdések körét folyamatosan bővítjük, de minden kérdésre sajnos nem tudunk választ adni egy oldalon. Ha nem talál választ a kérdésére, vagy szeretné megtekinteni a termékeinket, akkor az alábbi gombokkal is navigálhat!

 Megtekintem a medencekínálatot!   Még lenne kérdésem hozzátok!