Gyakran ismételt kérdések

A Polimedence-nél igyekszünk minden felmerülő kérdést tisztázni Érdeklődőinkkel, hogy minden gördülékenyebben menjen a közös munka során! Alábbi leírásunkban összegyűjtöttük azokat a kérdéseket, melyeket a leggyakrabban feltesznek nekünk Ügyfeleink.

Reméljük, hogy Önnek is tudunk segíteni!

Gyakori kérdések medencézéssel kapcsolatban 

Cégünk süllyesztett víztükrű, polipropilén (műanyag) anyagú, kültéri medencék gyártásával és forgalmazásával foglalkozik.

A műanyag típusú medence mind árban, mind élettartamban az egyik legjobb választásnak minősül a piacon. Falvastagságát tekintve 8-10X vastagabb a merevfalú medencéknél, míg javítás és kezelhetőség tekintetében jobb, mint az üvegszálas típusok. A mi medencéink a polipropilén anyagnak hála könnyen javíthatóak, formálhatóak, így nem kell tartani nagy anyagi károktól egy esetleges sérülés esetén. Szezon végén is maradhat a helyén, téliesítése egyszerű. Beüzemelése maximum 1-2 nap alatt megvan, így nem kell hozzá hosszú hetekig feltűrni az egész kertet, ahogy a betonmedencék esetén szokás.
A műanyag medence előnyeiről az alábbi oldalon is írunk részletesen: Műanyag medence kínálat és részletek.

Átlagos élettartamát tekintve 15 évig őrzik meg minőségüket a medencéink, de ezt követően is korlátlan alkalommal újrafóliázhatóak, mellyel külön-külön további 8-10 évvel növelhető az élettartama.
A polipropilén hő és fagyálló, könnyen formázható anyag, tehát az esetleges karcolódások, repedések egyszerű forrasztással orvosolhatóak. A gyártás során a termék anyagához UV stabilizátort keverünk, ezzel elkerülhető a medence fakulása. Itt részletesebben olvashat a medencék anyagával kapcsolatban: Medence készítés és alapanyag tulajdonságok.

Sajnos egyedi méretű medencékre leadott igényeket nem tudunk teljesíteni. Érdeklődőink csak sablonméreteinkből választhatnak, melyeket a honlapunkon találhatnak meg: műanyag medence méretek.

A honlapunkon feltüntetett méretek bruttó méretek, a lekerekített sarkok rádiusza téglalap forma esetén pedig 70-es. A vízmélység minden esetben 10 cm-rel kisebb, mint a medence feltüntetett magassága. Vagyis például egy 1,2 méter mély medencében 1,1 méternyi vízoszlop lesz optimális esetben.

Medencéinknek rejtett pereme van, melyre rá lehet burkolni, így esztétikusabb látványt nyújtanak a kertben. A perem mérete kör medence estén 3,2 cm-es, tégla forma esetén 10 cm.

úszómedencével kapcsolatos kérdések

Vásárlással kapcsolatos gyakori kérdések

Medencéink árát a méret, a forma és a medencetesthez igényelt gépészeti és kiegészítő egységek határozzák meg. A medencetestek árát a honlapunkon is megtalálhatja: Medence árak.
Termékeinkkel kapcsolatban a leggyakrabban igényelt medencekiegészítők árát itt találhatja meg: Medence tartozékok árai.
Azt javasoljuk, hogy a pontos végösszegek tekintetében kérjen tőlünk díjmentes és kötelezettség nélküli árajánlatot, az gombra kattintva.

 Ingyenes Ajánlatkérés

A honlapon feltüntetett árak az üres medencetest árát mutatják, kiegészítők és gépészeti egységek nélkül.

A megrendelés menetével kapcsolatosan bátran kérdezhet minket is, de az alábbi oldalon pontról-pontra leírjuk a várható lépéseket: A medencerendelés menete.

Attól függ, de az esetek 95%-ban nincs szükség előleg befizetésére! Ha helyszíni szereléssel készül el a medencéje, akkor szoktunk 50% előleget kérni, máskülönben nem szoktunk, csak nagyon egyedi esetekben (például ha egyszerre több medencét rendel, vagy külföldre kéri a szállítást). Fizetési feltételeinkről kérdezzen minket!

A medencetestre és a gépészetre számos garanciaformát biztosítunk, hogy vásárlóink biztonságban érezzék magukat. Garanciális részleteinket itt érheti el: Garanciák.

A megrendeléstől számítva általában 2-3 héten belül szoktunk szállítani. Ez ugyanakkor változhat a csúcsidőszakban, amikor a legtöbben igénylik a szállítást. Csúcsidőszakban a jellemző szállítási idő 4 hét körül van.

Természetesen igen! A kisebb körmedencék esetén szoktuk javasolni az önálló szállítást (3 méteres átmérő alatt). Sajnos az ezen felüli medencék szállítása a méretük miatt igencsak nehézkes, így ezek önálló elszállítását csak megfelelő tréleres járművel rendelkező, tapasztalt szállítóknak ajánljuk. 3,5 méter széles termék esetén a szállítás közút-kezelői engedélyhez kötött.

A terméket kulcsrakészen szállítjuk. A lerakodás után már csak a gépészetet kell lepróbálni mely 1-2 nappal a szállítás után valósul meg általunk, ha igényli tőlünk a munkát. Önállóan is elvégezheti, ehhez az alábbi útmutatót hívhatja segítségül: Homokszűrős gépészet lepróbálása.

Amennyiben a medence a földbe lett süllyesztve, úgy vissza kell tölteni az oldalai mentén a munkagödröt. Ha ezt tőlünk kérte, akkor a gépészeti lepróbálás után 1-2 nappal szoktuk ezt elvégezni. Ha önállóan végzi el, akkor a telepítési útmutatónk szerint tud eljárni: Medencetelepítési útmutató.

Medencetelepítéssel kapcsolatos kérdések

Telepítéssel kapcsolatos gyakori kérdések

A kör alakú medencéinket biztonságosan lehet a föld felett is telepíteni, de a téglalap alakot mindenképp süllyeszteni kell, mert statikailag nem tartja meg magát a földfelszín helyett. A földfelszín alá történő telepítéssel kapcsolatos munkákról itt olvashat részletesebben: Medencetelepítési útmutató.

Nem, hazánkban nem szükséges a magáncélú, családi kerti medencékhez engedély. Ez alól csak az az eset kivétel, ha különösen védett természeti környezetben akar medencét létesíteni (hosszú évek alatt egy ilyen esetünk volt csak). Ebben az esetben a helyi Önkormányzatot kell felkeresnie.

Cégünk kimondottam medencegyártásra specializálódott, ezért karbantartási és tisztítási munkákat sajnos nem vállalunk. Meglevő medencéje helyére tudunk új medencét készíteni, de a régi, elhasznált medencét Önnek kell kibontania szükség esetén. Karbantartással kapcsolatosan partnereket tudunk Önnek ajánlani.

Természetesen igen! A legtöbb Ügyfelünk ezt a megoldást választja, hiszen gyorsabb, olcsóbb és nagyon egyszerű elvégezni :) Ahhoz, hogy Ön is megfelelően tudjon telepíteni, a telepítési útmutatónk szerint kell eljárnia, és így a garancia is megmarad: Medencetelepítési útmutató.

Általában normál esetben 2 hetet szokott igénybe venni a munkagödör kialakítása, melyből 7-10 nap a beton száradása.

Nem, cégünk kimondottan csak medencékre specializálódott, így a térburkolatok megvalósítását nem tudjuk elvégezni. Ügyfeleink általában alvállalkozóknak adják ki ezt a feladatot, miután a medence letelepítésre került. A burkoló alvállalkozónak természetesen tudunk segíteni a méreteket illetően.

 Medencehasználattal kapcsolatos kérdések

Medencehasználattal kapcsolatos gyakori kérdések

A szűrőberendezés a medence szíve! :) Nem csak a víz megfelelő forgatásáért felelős, de szűri is azt a nem kívánatos szennyeződésektől. Ráadásul most 50% kedvezményt is adunk a medencetestre, ha homokszűrős gépészetet rendel (akciós részletek).
A gépészet ezen részének működéséről és előnyeiről az alábbi cikkben írtunk részletesen: Homokszűrős gépészet működése és előnyei.

A vegyszerezés sokak számára negatív érzelmeket kelt. Éppen ezért cégünk több olyan eszközt is forgalmaz, mellyel többé kevésbé kiváltható a víz vegyszerekkel történő szabályozása, illetve az ezzel járó folyamatos munka. Kiemelendő termék a sóbontó, mely akár a 95%-át is kiválthatja a vegyszerezésnek, így bátran ajánljuk érzékenyebb bőrűeknek, vagy kisgyerekes családoknak is. Az eszközről részletesen itt olvashat: Sóbontó kerti medencéhez. 

A medence karbantartása egy folyamatos munka, nem szabad magára hagyni a terméket a telepítést követően. A karbantartás több lépcsőfokot ölel magában, melyeket ciklikusan ismételni kell a szezonban. A pontos lépésekről Ügyfeleinket a medence kiszállításakor tájékoztatjuk, de blogunkon is írunk az egyes eszközök karbantartásáról: Medence blog.

A medence fenntartásának költségei változóak mind a medence mérete, a hozzákapcsolt gépészeti egységek és a használat módja szerint. Korábbi cikkünkben igyekeztünk összefoglalni, hogy milyen költségekkel kell számolni a fenntartás tekintetében: Mennyibe kerül egy medence fenntartása?

Medencéinket télen téliesíteni kell és a vizüket nem szabad leengedni (kivéve a föld felett telepített és 3 méter átmérőnél kisebb körmedencék esetében). A téliesítés részleteiről az alábbi útmutatónk alapján tud eljárni: Medence téliesítés.
A cégünk közvetlenül nem vállal téliesítést, de ha nem szeretne önállóan téliesíteni, akkor alvállalkozóink telefonszámát meg tudjuk adni a munkálathoz :)

 

Nem találja a választ a kérdésére?

A kérdések körét folyamatosan bővítjük, de minden kérdésre sajnos nem tudunk választ adni egy oldalon. Ha nem talál választ a kérdésére, vagy szeretné megtekinteni a termékeinket, akkor az alábbi gombokkal is navigálhat!

 Megtekintem a medencekínálatot!   Még lenne kérdésem hozzátok!