Polimedence telepítési útmutató

Telepítse elkészült medencéjét házilag! Medencéink telepítése nem csak egyszerű, de gyors is!

Jelen leírás útmutatóként szolgál a Polimedence polipropilén műanyag medencéinek telepítéséhez. A telepítés egyes speciális esetekben – pl. magas talajvíz esetén - eltérhet az általánostól! Ilyen esetekben kérjen díjmentes helyszíni egyeztetést szakértő kollégáinktól, ugyanis a helytelen telepítésekből adódó károkért nem tudunk felelősséget vállalni.

Kör alakú medencéink telepítése

A körforma miatt a medencében a víznyomás egyenletesen oszlik el, ezért ez a típus föld fölé és alá is telepíthető. Nem igényel oldalbetonozást és külön vasmerevítést, ezért telepítése egyszerűen házilag is kivitelezhető, formáját tekintve pedig rendkívül tartós.

Az önálló telepítés esetén a garancia megmarad!

1. Első lépés a munkagödör kiásása. A kisebb kör alakú medencéknél akár kézzel is könnyedén megoldható ez, de igényelhetünk erre munkagépet is. Fontos, hogy a munkagödör átmérője 50 cm-rel legyen nagyobb legyen, mint magának a medencetestnek az átmérője. A munkagödör mélységét tekintve pedig 10 cm-rel legyen mélyebb, mint a medencetest saját mélysége.

Kör medence telepítése 1

2. Miután kész a munkagödör, az aljzat kialakítása következik.
Első réteg gyanánt geotextil rétegre 8 cm vastagságban zúzott kő kerül, enyhén megdöngölve. Ha 3,5 méter, vagy ennél nagyobb körmedencét telepít, akkor a zúzott kő helyett 10 cm vastagságban vasbeton aljzatot kell építeni. A zúzott kő mérete maximum 2 cm legyen! Ezt a lépést követi a 2 cm-es XPS szigetelő lap lefektetése, melyet nem szüksége laponként összeragasztani.
A felsorolt aljzatrétegekhez használta anyagok bármely tüzépen könnyen beszerezhetőek.

Kör medence telepítése 2

3. Amint a munkagödör és az aljzat is készen áll, jöhet a medence behelyezése a munkagödörbe. Ezt a medence mérettől függően, akár 2-4 ember, kézi erővel is elvégezheti. Miután elhelyeztük a medencét és megigazítottuk a gödörben, már csak a vízzel való feltöltés van vissza. A vízzel való feltöltéshez nem szükséges vízvezetékkel közvetlenül a medence mellé kiállni, elegendő egyszerűen slaggal megoldani a feladatot!
Amennyiben homokszűrős gépészettel rendelkezünk, úgy ügyeljünk arra, hogy a szkimmer közepéig érjen csak a vízszint.

Kör medence telepítése 3

4. Utolsó lépésként jöhet a medence oldalainak visszatöltése, ahol először tekerjük körbe a medencénket 2-3 rétegben geotextillel - ha szigetelni szeretnénk -, úgy hogy teljesen befedjük a medencetest palástját vele. Végezetül a medence és a munkagödör közti rést töltsük fel körbe, kissé döngölve, ügyelve arra, hogy a medence falát nem nyomjuk meg. Amennyiben mégis megnyomtuk, ne ijedjünk meg, csak szedjük kicsit vissza a visszatöltött anyagból, így tudjuk korrigálni a deformálódást.

A visszatöltendő anyag kétféle lehet: beton, vagy zúzott kő (11-22 mm méretben). A választott anyag a talaj szerkezetétől függ:

Ha rendelt gépészeti egységet, akkor annak a villanyszerelését már megoldottuk gyárunkban. A hálózatra való közvetlen bekötéshez a medence telepítését követően villanyszerelő szakember segítsége szükséges lehet.

Kör medence telepítése 4

Műszaki rajzok a medencegödör kialakításához

(A műszaki rajzok normál telepítésre vonatkoznak! Ha helyszíni szerelést kért, akkor a munkagödör méreteiről kérje ki a véleményünket!)

körmedence telepítés felülről

Ha bármilyen kérdése, vagy problémája lenne a telepítés közben, úgy szakértő kollégáink készséggel állnak segítségükre elérhetőségeinken!

Kellemes kikapcsolódást és jó szórakozást kívánunk saját kerti medencéjéhez! :)

 Telepítési útmutató letöltése

GARANCIÁK:

Minőség Garancia

Medencéink első osztályú, német minőségű polipropilénből készülnek, melyre beszállítónk 40-50 éves élettartam garanciát vállal. A polipropilén anyagát tekintve rendkívül ellenálló az UV sugárzással szemben, és jól tűri a magas hőmérsékletet és a fagyokat. Toxicitását tekintve elmondható, hogy maximálisan biztonságos anyagról beszélünk. Normál medence vegyszerezés mellett kioldódásbiztos, így elkerülhetőek vele az egészségügyi kockázattal járó tényezők. A nemzetközi szabványoknak megfelelő, akár élelmiszer tárolásra is alkalmas polipropilén 100%-ban újrahasznosítható, így a környezeti terhelése minimálisra csökkenthető. 

Garancia a telepítés gyorsaságára

Műanyag medencéink innovatív gyártási technológiái lehetővé teszik, hogy a kerti medence telepítése 2 napon belül megtörténjen. Gyárunkban a megrendelés paraméterei alapján készítjük el a terméket, melynél a gépészeti szerelést is előre elvégezzük. A medencetest oldalfalai mentén egyedi tartóvasalást készítünk, mellyel kiváltható a medenceszélek betonnal történő visszatöltése. Ebből adóan a helyszínen már nem szükséges szerelőmunkát végezni, gépészeti egységeket villanyszerelni, valamint körülményes oldalfal betonozást alkalmazni. A helyszínen a kiszállítást követően szinte azonnal élvezheti a medence nyújtotta kényelmet!

Legjobb ár Garancia

Műanyag medencéink esetén országos szinten a legjobb árra garanciát vállalunk. Biztosak vagyunk magunkban, hiszen termékeinket mi magunk gyártjuk, ezért nekünk nem szükséges közvetítői díjakat, valamint viszonteladói költségeket áthárítanunk Ügyfeleinkre.  Szállítási megoldásaink maximálisan optimizáltak, melyből adódóan mind nekünk, mind Ügyfeleinknek kisebb költségbe kerül a medence helyszínre továbbítása. A korábbiakban ismertetettek alapján gyártási technológiáink is innovatívak, mellyel rengeteget spórolhatunk Ügyfeleinknek a telepítés alkalmával.
Akár próbára is tehet minket: ha azonos tulajdonságú, de olcsóbb medencét talál a konkurenseinknél, akkor mi vállaljuk a medence kivitelezését azon az összegen!

100% pénzvisszafizetés Garancia

Amennyiben nem tetszik a medence, vagy utólag visszamondaná a megrendelésünket, úgy 100% pénzvisszafizetést vállalunk. Mivel biztosak vagyunk termékünk minőségében és élettartamában, minden megrendelőnk esetén 10 éves garanciát biztosítunk műanyag medencéinkre. Feltételeinkkel a nálunk történő vásárlás teljes körűen biztonságos!