Kerti medence akció téli megrendeléssel

Ki ne szeretne előrekalkulálni és idejében megfontolt döntést hozni? Cikkünkben pontokba szedtünk, hogy szezon előtti rendeléshez kapcsolódó medence akciónk miért éri meg igazán:

   1. Költségek alacsonyan tartása
   2. Vállalási idő betartása
   3. Hibák elkerülése
   4. Választás lehetősége

Költségek alacsonyan tartása

A sztereotípiákkal ellentétben, még az is szeretne minél kedvezőbb féltetlek mellett medencét vásárolni, aki egyébként bármikor megtehetné.

Évről évre megfigyelhető Ügyfeleink körében, hogy egyre fontosabbá vált a költségek ésszerű keretek között történő tartása. Sajnos a medence szakma adottságai végett ez gyakran nehezen megoldható. Az extrém szezonalitás végett, egy igen rövid 3-4 hónapos szakaszra koncentrálódik az egész iparág megrendeléseinek 90%-a.

Minden évben a keresleti oldalon van túlkínálat, egyszerűen nincs annyi kapacitása a medencés cégeknek, hogy ezt ebben a szakaszban teljes mértékben kielégítsék.

Ugyanakkor télen a legtöbb cégnek alig, vagy kevés megrendelése van, ezért jelentős medence akció keretében érik el Ügyfeleinket.

Érdemes azonban minél hamarabb élni ezekkel a lehetőségekkel, mert ahogy közeledik a március, úgy csökkennek arányosan a kedvezmények is.

Vállalási idő betartása

Talán ez a rész, aminek betartását mi is, mint a legtöbb medence gyártó egyszerűen betarthatónak ítéljük meg, hiszen pontos ütemezés szerint dolgozunk, legtöbb esetben 4 hetes vállalási idővel, mégis ezzel szokott lenni a legtöbb probléma az egész szakmában.

Mint minden más iparágban, a cél itt is a medence építési projekt időben történő átadása, de pontosan a fentebb említett szezonalitás miatt, ez általában nehezen megoldott.

Rengeteg az egyszerre jövő hirtelen megrendelés, ezért általában nagyon szorosan vannak ütemezve a munkák, ha az egyik medencénél a legkisebb probléma is felmerül, akkor onnantól minden elkezd tolódni. Ha esetleg még az időjárás se kedvez nekünk, ami tényleg teljesen kiszámíthatatlan minden évben, akkor végképp felborul az addigi menetrend.

A megrendelő oldaláról ilyenkor nagyobb a nyomás, hiszen szeretné a jó időből a lehető legtöbbet kihasználni, a kivitelező is szeretne minél több megrendelést teljesíteni a szezonból, így ilyen esetekben mindkét fél elég stresszes állapotba kerül, természetesen senki sem szereti ezeket a szituációkat, ezért érdemes minél előbb elkezdeni a medencés terveinkkel kapcsolatos előkészületeket.

Télen van a legnagyobb esély ennek elkerülésére, ugyanis ilyenkor a medence kivitelező fel tud készül, akár a medence előre gyártásával, a hozzá tartozó gépészet és egyéb tartozékok jó előre beszerzésével. Ezzel nem csak a medence akció valósul meg, de a folyamat is zökkenőmentes lesz. Az építési folyamatoknál is igaz, hogy minél előbb tudjuk az időpontot, annál kisebb az esély, hogy bármilyen probléma esetén is jelentősen befolyásolja a medence építés kezdésének időpontját.

Hibák elkerülése

Mint ahogy az előbb is olvashattuk itt a felkészülés ideje a kulcs a hibák elkerülésére. Sajnos saját magunk is tapasztaljuk, hogy minél nagyobb a hajtás és a nyomás, értelemszerűen annál többet hibázik az ember. 

Amíg télen egy megrendelésnél minden jó előre le van szervezve, egyszerűen ütemezhető, hiszen nincs a medencés cégeknek semmi folyamatban lévő munkája, csak a felvett megrendelés minél alaposabb megtervezése a dolguk.

Ellenben a tavaszi/nyári roham alatt, az Ügyfelek rendelésének felvételén kívül, a helyszínek felmérését, a medencék gyártását, az adott medencék telepítését, a gépészeti elemek beszerzését, illetve a telepítések megszervezését egyszerre kell kezelni. Ilyen terheltség mellett a hibákat teljesen elkerülni nem lehet, csak lehetőség szerint minimalizálni azokat.

Választás lehetősége

Sok potenciális megrendelő kénytelen lemondani a választás lehetőségéről, ha nem időben kezdi medencés projektjét.

Először is, mivel egy igen komoly tétel mindenkinél egy medence vásárlása, fontosnak tartja a lehető legalaposabban feltérképezni előtte a témát. A kigyűjtött információk tudatában kiválasztja a neki leginkább megfelelő céget. Ha ezt tavasszal tesszük nem biztos, hogy a cég, akit kinéztünk vállalni is tudja, vagy olyan vállalási időt mond, ami pedig a megrendelőnek nem megfelelő. 

Nagyon gyakori, hogy ha későn keresnek meg minket, akkor hiába szeretnék velünk csináltatni medencéjüket, egyszerűen nem tudjuk vállalni. Nem ritka, hogy több céget felkeresve sem talál az Ügyfél olyat szezonban, aki vállalni tudná belátható időn belül.

Másik nagyon gyakori probléma, hogy a medence gépészet összeállításánál a megrendelés után derül csak ki, hogy nincs a termék, vagy rossz terméket küldtek, vagy a gyártónál készlethiány merül fel, amit csak később, rosszabb esetben ősszel, tud majd újra teljesíteni.

Az sem ritka, hogy egyes kiegészítők teljesen kifogynak, így marad valami más alternatíva helyettük, vagy egy másik az Ügyfélnek kevésbé tetsző termék beépítése.

Volt olyan esetünk is, hogy a medence, amit szerettek volna, ahhoz az alapanyag nem érkezett meg időben és így egy teljesen más alakú medencével kellett beérni az Ügyfélnek.

Medence akció előrendeléssel

Mi próbálunk ezeken segíteni, ezért minden évben előrendelés esetén medence akciót tartunk.

Ez a felsoroltak mellett jó az Ügyfélnek, de ugyanúgy mi is profitálunk belőle, hisz lehet, hogy kedvezőbb árak mellett tudunk csak értékesíteni, de a tervezhetőség és a pontos teljesítés által összességében több megrendelést tudunk sikeresen lezárni.

Előrendelés pontokba szedve:

 • Előrendelésnél nincs szükség előleget befizetni
 • Egyszerűbb megrendeléseknél telefonon, vagy Email-en is leadható
 • Bármikor kötelezettségek nélkül visszamondható
 • Az előre egyeztetett árakon szerződünk, így az áremelések ezen rendelésekre már nem vonatkoznak
 • Egyedi árajánlatunk tartalmazza a medence akció tételét is
 • Előre egyeztetett időpont az Ügyfél által utólag szabadon módosítható
 • A megrendelt tételek is szabadon módosíthatóak, akár maga a medence mérete formája is
 • Csak a munkálatok megkezdése előtt két héttel véglegesítünk ajánlatot, a tényleges előlegfizetés is ekkor történik

Mindig próbálunk olyan témákkal kapcsolatban írni, ami sokszor merül fel kérdésként Ügyfeleinknél, ha esetleg lenne kérdés, amit nem találnak meg oldalunkon, akkor ezzel kapcsolatban, vagy bármi mással is itt üzenhetnek nekünk.

Gondoljon idejében a téliesítésre is medencéje kapcsán!Olvassa el cikkünket, mely a medence téliesítésével foglalkozik!

 

Amennyiben cikkünk felkeltette érdeklődését, akkor kötelezettségek nélkül küldheti el felénk ingyenes árajánlatkérő űrlapunkat, melyet az alábbi gombra kattintva érhet el!

Ne feledje: a téli időszakban előleg és kötelezettség nélkül rendelhet tavaszra, akár 50% kedvezménnyel!

Ingyenes Ajánlatot kérek!