Ha a medence tisztán tartásáról van szó, akkor a legjobb megoldás kétségtelenül egy automata medenceporszívó. A modern porszívóval nem csak a munka válik sokkal egyszerűbbé, de a medence tisztán tartása is alaposabb lesz, mintha kézzel végeznénk el a feladatot.

Manapság már számos típus közül választhatunk, így elsőként érdemes megvizsgálni azokat a kérdéseket, melyek meghatározzák, hogy melyik változatot szerezzük be.

Mire figyeljük a robotporszívó kiválasztása során?

A medence falának felülete

Az egyik legfontosabb kérdés, hogy milyen a felülete a medencék falának és aljzatának?
A polipropilén műanyag medencék fala és aljzata általában nem egyenletesen sima, hanem kis mértékben egyenletlen, ezzel megakadályozva a műanyag csúszós tulajdonságát. Ezekbe a kis barázdákba könnyen beleülhet a kosz és az alga, így fontos, hogy a porszívónk rendelkezzen mozgókefével, mellyel a kis helyekről is ki tudja kapni a lerakódásokat.
Az üvegszálas medencék fala viszont szinte teljesen sima, így itt a kefe nem feltétlenül szükséges. Ezen esetben leginkább egy merev gumicsíkkal szerelt fej lehet a megfelelő megoldás.
Fóliás medence esetén arra kell ügyelni, hogy a porszívó keféje finom szálú műanyag legyen, nehogy felszakítsa a vékony fóliaréteget huzamosabb használatot követően.

medence porszívó

A kerti medence mérete

Egyértelmű, hogy a medence mérete is mérvadó a választás során, hiszen nagyobb medencébe nagyobb teljesítményű eszközre lesz szükségünk.
Nem csak a teljesítmény számít, hanem a tisztítóberendezés kábelhosszúsága is. Fontos, hogy a robotporszívó kábelhossza is. Minden esetben vegyük számításban a téglamedence átlójának hosszát, és számoljuk rá a medence mélységét is. Az a legjobb, ha a robotporszívó kábelhossza 2-4 méterrel hosszabb, mint az szükséges lenne. Így minden esetben kényelmes lesz a használata.

Egyéb tulajdonságok

Minden esetben vizsgáljuk meg az automata porszívó tisztíthatóságát, vagyis azt, hogy mennyire könnyű szétszerelni, majd ismét összerakni az eszközt. A medenceporszívót is szükséges olykor megtisztítani, hiszen az összegyűjtött szennyeződés elzárhatja a szűrőit.
Emellett érdemes lehet megnézni, hogy a gyártó mennyi garanciát biztosít a termékre, hogy ne lepődjünk meg, ha gond adódna.

medence takarítás

Milyen automata robotporszívó típusokat különböztetünk meg?

A Polimedence kínálatában jelenleg 3 típus található meg. Ezeknek funkciója is ára is eltérő, így vegyük sorra, hogy melyik típus mire használható!

Dolphin E10-es típus

Ez a típus mondható az alap felszereltségű modellnek. A porszívó a medence alját tisztítja csak meg, vagyis a leülepedett szennyeződések feltakarítását lehet vele egyszerűen megoldani. Előnye, hogy könnyű kezelni, olcsóbb, mint társai, és akár 8 méteres medencehosszig használható. Hátránya, hogy sajnos csak félmegoldást kínál, hiszen a medence oldalaira nem tud felmászni, így azt manuálisan kell takarítanunk.
Elsősorban azoknak ajánljuk, akiknek kertje homokos, emiatt sok süllyedő szennyeződést hordanak a medencevízbe, amit problémás a fenékről naponta feltakarítani.

dolphin e10 robotporszívó

Dolphin S100-as típus

Az S100-as verzió talán a legjobb megoldás minden téglamedencéhez. Nem csak a medence alját tisztítja meg, mint az előző verzió, de az oldalaira is képes felmászni, így a medencetest 90%-át szépen át tudja takarítani úgy, hogy nekünk közbe sem kell avatkozni.
A legtöbb Ügyfelünk ezt a típust választja, mert tisztítása egyszerű, kezelése gyerekjáték, és 2 órás programja alatt nagyon szépen kitakarítja a medencét. Egyetlen hátárnya, hogy a vízszint csíkot nem tudja megtakarítani, mivel csak a vízben tud a medence oldalára tapadni.

Dolphin s100 automata porszívó

Dolphin S200-as típus

A robotporszívók legprofibb képviselője!Az S100-as típushoz hasonlóan az aljzat mellett a medencetest oldalát is megtisztítja, ráadásul a vízszint részt is képes tisztítani. Ez azért fontos, mert fürdőzésünk során a medencevíz felszínét szennyezzük a bőrünkről leázó zsírokkal. Ezek a medencefalon leülepednek és makacs foltokat hagynak egy idő után. Emellett a vegyszerek egy része is kiülepszik a felszínen a medencefalra, de ez a porszívó könnyen ki tud "mászni" a vízvonalig, ahol letakarítja a medencetest 100%-át. Ezzel az eszköznél tényleg semmi dolgunk nem marad, ha medencetisztításról van szó!

dolphin s200 automata robotporszívo

Jól látható, hogy egy medenceporszívó hatékony működésével jelentősen egyszerűbbé teszi a medencetakarítási munkánkat. Elég csak estére bedobni a vízbe a megfelelő eszközt, és akár reggelre már teljesen tiszta vízben pancsolhatunk!

Felkeltettük az érdeklődését? Egészítse ki ajánlatát automata robotporszívó kínálatunk egyik darabjával!

Megtekintem az automata robotporszívókat!