Egy kerti medencéhez számos kiegészítő igényelhető, melyek vagy a kényelmet fokozzák, vagy a medence kezelését hivatottak megkönnyíteni.
Cikkünkben ezúttal két olyan termékről lesz szó, melyek kivétel nélkül minden medencéhez szükségesek, így kezdeti beszerzésük elengedhetetlen. Nem másról van szó, mint a medence porszívóról és a kezdő vegyszercsomagról. Vegyük is sorra, hogy mire használhatóak ezek az olcsó tartozékok!

Medence porszívó

Mire jó egy medence porszívó?

A kézi medenceporszívó a medence vizébe hullott fizikai szennyeződéseket hivatott eltávolítani. Ahogy a neve is mutatja, ezen egyszerű és olcsó termék segítségével könnyedén össze tudjuk gyűjteni a leveleket, ágakat, bogarakat, vagy a sarkokban összegyűlt port és homokot.

medence kézi porszívó

A medence porszívó egy hagyományos gégecsőből, egy hosszú, teleszkópos fogókarból és egy fejegységből áll, melyre egy szűrőtartály van rögzítve. A használata során a víz alá kell helyezni a teljes eszközt, és ügyelni kell arra, hogy teljesen légtelenítve legyen a csövezése is. Ezt követően a szkimmerbe benyúlva csatlakoztathatjuk a gégecsövet a medence szívóágához, ez fogja biztosítani a porszívó hatást. A medence porszívót ezt követően csak a leülepedett kosz közelébe kell mozgatni, hogy felszívja azt és tárolja a tartályában. A tartályt természetesen át kell mosni minden használat után. A porszívófejen keferész is található, így az algákat, vagy a makacsabb lerakodásokat is könnyen leválaszthatjuk a medence faláról. Természetesen jár hozzá lombháló is, mellyel a felszínen lebegő szennyeződéseket halászhatjuk ki könnyedén.

medence porszívó szkimmerbe kötése

Mikor nincs szükség medence porszívóra?

A vízbe került szennyeződéseket minden használat után el kell távolítani, hiszen könnyen eltömíthetik a szívóágak szűrőjét. Kézi medence porszívó ugyanakkor nem szükséges, amennyiben valaki automata porszívóval rendelkezik, mely teljesen önállóan kitakarítja a medencét. 

Kezdő vegyszercsomag

Mire jó a kezdő medence vegyszercsomag?

A vegyszerezés a kerti medencék velejáró elfoglaltsága. Medencevegyszereket alkalmazunk arra, hogy a vízben megakadályozzuk az algák elszaporodását, megelőzzük a víz opálosodását, és hogy a vizünk baktérium és mikróba mentes legyen. A vegyszereket természetesen pontos utasítás alapján kell adagolni, hogy ne irritálják a bőrt, illetve ne kezdjék ki a medence anyagát, ám pár hét után a művelet egyszerű rutinná fejlődik. Az általunk biztosított, olcsó kezdő vegyszercsomag nagyjából egy hónapra elegendő adalékot tartalmaz: 1 kg multitabletta, 1 kg klórgranulátum, 1 liter algagátló, 1 liter pH minusz folyadék. Emellett ajándékba adunk hozzá egy hőmérőt és egy pH címkét is. A medence vegyszerezés pontos menetéről a Polimedence útmutatót is ad a Megrendelőknek, és természetesen bármikor lehet minket kérdezni a pontos adagolásokat illetően!

kezdő vegyszercsomag

Mikor nincs szükség a vegyszerezésre?

Kisgyerekek, vagy érzékenyebb bőrűek esetén a vegyszerezés egyes eszközökkel részlegesen, vagy szinte teljesen kiváltható. Ezek az eszközök az alábbiak:

UV-lámpa

Az UV-lámpa az UV sugarak segítségével roncsolja a vízben levő mikroorganizmusok szaporodóképességét, így megakadályozza a víz fertőződését. Ez az eszköz nagyjából 70%-kal csökkenti a vegyszer szükségletet.

Sóbontó

A sóbontóa víz besózásával egyszerűen kiváltja a vegyszerszükséglet 95%-át. A gépezet a só oldásával klórt termel, mely segít a víz tisztán tartásában, mindezt hozzáadott vegyszerek nélkül. A só nagyon kis koncentrátumban van jelen a medencében, így ízleléssel észrevehetetlen.

 polimedence kézi porszívó és kezdő vegyszercsomag

A kézi medence porszívó és a medence vegyszer nagyon hasznos és könnyen hozzáférhető termékek, melyek ára a medence teljes költségéhez képest elenyésző. Ügyeljünk arra, hogy már a medence megvásárlásakor kérjük ezt a két terméket, így már a kezdeti stádiumban is sok segítséget tudnak nyújtani. Árajánlatát a gyártás pillanatáig módosíthatja, így akár most is kérheti ezen termékeket!