Általános Szerződési feltételek

Árajánlat

Az ajánlatban szereplő  tételek kihagyhatóak, szükség esetén kiegészíthetők, cserélhetők  a mennyiségnek és  a minőségnek megfelelően.

Amennyiben bármely tételt a kivitelezésben az ügyfél kedvezőbb árfekvésben meg tud csináltatni saját forrásból, ajánlatunk abban az esetben is érvényes, nem jár semmilyen további árnövekedéssel. Ehhez az ügyfélnek útmutatást biztosítunk. Azonban a megrendelő által pontatlanul kiásott munkagödör esetleges plusz munkálatainak költsége a megrendelőt terhelik. Amennyiben a gépészeti aknát nem az általunk előírt helyre kérik, abban az esetben a gépészet munka és anyagköltsége változhat.

Az ajánlat végösszege kizárólag a benne szereplő összeadott tételekre vonatkozik. A villanyszerelési munkálatok és a kitermelt föld elszállítása, nem képezi az alap ajánlat részét, továbbá a medence körüli betonjárda és medencefedéshez szükséges betonsáv kialakítását sem. Ezen tételek opciónálisan a megbeszéltek szerint szintén kérhetők alvállalkozóinktól.

Vállalási idők

A munkálatok megkezdésének időpontját a felek a szerződésben rögzítik. Egy átlagos kivitelezés időtartalma körülbelül 1-3 hét, ami időjárás, a kikerülő föld tartalma, illetve a távolság és terepviszonyok függvényében változhat. A változó körülményekre tekintettel, vállalási idő csak tájékoztató jellegű, nem minősül átadási időpontnak, erre a megrendelő részéről hivatkozni nem lehet, kötbér és egyéb költség a megrendelő részéről a vállalkozó irányába nem számolható fel.

A szállítási idő a megrendelés visszaigazolását követően, csakis az előleg befizetésének napjától érvényes a teljesítés időpontja, ami nem egy fix nap, hanem egy tájékoztató időpont.

Rendelés feltételei

Fizetési ütemezés a következő tételes elszámolások szerint történik:

 1. 30% a munkálatok megrendelése előtt az előleg befizetése napján
 2. 30% a munkálatok megkezdésekor, azaz a medence kiszállítás napján
 3. 30% a gépészeti munkálatok megkezdése alkalmával
 4. 10% a munkálatok végeztével a medence, vagy medencefedés átadásakor

Kisebb medencék esetén, vagy 600.000Ft összeghatár alatt, előleg befizetése nem szükséges, ebben az esetben a rendelés rögzítésének időpontja a mérvadó, a végösszeget a medence kiszállításakor készpénzben sofőrünknek, vagy előre utalással a teljes összeget, aminek a szállítás napjáig be kell érkezni számlánkra.

A megrendelő kötelezettségei:

A munkáltok megkezdéséhez a megrendelőnek biztosítani kell a következőket:

 1. Megrendelő, vagy annak megbízottja köteles biztosítani a kiviteli munka elvégzése érdekében az építési terület megfelelőségét, szabadságát, megközelíthetőségét.
 2. A medence le és gödörbe történő emeléshez megfelelő mennyiségű ember biztosítása szükséges a megrendelő részéről. Ennek szakszerű véghezviteléhez a szállítónk segítségükre lesz.(pl. egy 6x3x1.5 medencéhez 6 ember szükséges)
 3. Gépészeti aknához az áramot (220Volt, 16Amper) kivezetni
 4. Gondoskodni a megfelelő vízellátásról a medence feltöltéséhez. Amennyiben a feltöltés idejét a nem megfelelő vízellátás negatívan befolyásolja, úgy az ebből eredő további költségek a megrendelőt terhelik.
 5. A kiásás során kikerülő földben lévő sitt, sziklás törmelék mértéke előre nem megállíptható, ebből eredő többletköltség, mind kiásás, mind elszállítás terén keletkezhet. A megrendelő elfogadja, hogy ezen költségeket előre megállapítani nem lehet, így ezek a kiásás napján kerülnek megállapításra
 6. A gépészeti aknát a medencéhez képest 2m távolságon belül kell elhelyezni, amennyiben erre nincs lehetőség és ezen távolságon kívül esik, úgy az ebből eredő plusz költségek a megrendelőt terhelik.
 7. A megrendelő a munkálatok végeztével az átadás napján, nem jelenik meg, vagy annak fennmaradó költségeit rendezni nem tudja, addig a telepített tételek a vállalkozó tulajdonát képezik, azt bármikor leszerelheti elszállíthatja, melynek plusz költségei az megrendelőt terhelik.
 8. Amennyiben a kiviteli munka megrendelőnek felróható okból nem kezdhető el, vagy folyamatosan nem végezhető, úgy a részünkről Szerződés teljesítési határidejére vonatkozóan egyoldalú határidő módosítást hajt végre.
 9. Szerződéstől való elállás esetén, minden ebből fakadó plusz költsége a kivitelezőnek teljes egészében a megrendelőt terhelik.

A fent felsorolt tételek közül, amit a megrendelő nem tud, vagy nem szeretne teljesíteni, azt a vállalkozó felé jelezheti, aki ennek tételes költségeit a megrendelővel ismerteti, majd annak elfogadása után azokat maga elvégzi.

 A vállalkozó kötelezettségei:

 1. Vállalkozó a Szerződésben vállalt kötelezettségeit műszaki átadás – átvételi eljárással teljesíti. Köteles az elkészült munkát készre jelenteni. Közösen egyeztetett időpontban Felek a bejárást megtartják.
 2. Vállalkozó feladata a meglévő építmények szerkezetének, illetve az elkészült munkáknak az állagmegóvása.
 3. A vállalkozó köteles a medence átadására a medence körüli 1méteres területet rendezetten átadni.
 4. Az átadás a medence talajszintig való visszatöltésévével és a gépészet lepróbálásával, annak bemutatásával teljesítve van, ebben az állapotban a medence késznek tekinthető, az használtra alkalmas. A további munkálatok elvégzése (pl. betonjárda, burkolás, egyéb kertben lévő munkák) nem tartozik a vállalkozó kötelezettségei közé, természetesen ezen munkafolyamatok is kérhetők alvállalkozóinktól külön megállapodás fejében.
 5. Amennyiben a kivitelezés során, illetve a jótállási időszakban olyan hiányosságok derülnek ki, amelyek szakszerűtlen munkavégzésre, illetve csökkent értékű anyagokra vezethetőek vissza, akkor ezen tételeket a Vállalkozó felszólításra, térítésmentesen és egészében köteles megszüntetni, cserélni vagy javítani.

Garanciális kötelezettségek:

A garanciális feltételek betartásával a megrendelt medencetest anyagára a Gyártó 10év garanciát vállal, továbbá a medencetestre a Vállalkozó 2 év jótállást és 2 év szavatosságot, a gépészeti elemekre 1 év jótállást és 1 év szavatosságot vállal, a továbbiakban pedig a törvényben előírt módon gondoskodik a szervizellátásról és a szükséges alkatrészek rendelkezésre állásáról. Nem tartoznak garanciális kötelezettség körébe a gyorsan kopó alkatrészek (pl. tömítések stb.), valamint az esetleges nem rend
GARANCIÁK:

Minőség Garancia

Medencéink első osztályú, német minőségű polipropilénből készülnek, melyre beszállítónk 40-50 éves élettartam garanciát vállal. A polipropilén anyagát tekintve rendkívül ellenálló az UV sugárzással szemben, és jól tűri a magas hőmérsékletet és a fagyokat. Toxicitását tekintve elmondható, hogy maximálisan biztonságos anyagról beszélünk. Normál medence vegyszerezés mellett kioldódásbiztos, így elkerülhetőek vele az egészségügyi kockázattal járó tényezők. A nemzetközi szabványoknak megfelelő, akár élelmiszer tárolásra is alkalmas polipropilén 100%-ban újrahasznosítható, így a környezeti terhelése minimálisra csökkenthető. 

Garancia a telepítés gyorsaságára

Műanyag medencéink innovatív gyártási technológiái lehetővé teszik, hogy a kerti medence telepítése 2 napon belül megtörténjen. Gyárunkban a megrendelés paraméterei alapján készítjük el a terméket, melynél a gépészeti szerelést is előre elvégezzük. A medencetest oldalfalai mentén egyedi tartóvasalást készítünk, mellyel kiváltható a medenceszélek betonnal történő visszatöltése. Ebből adóan a helyszínen már nem szükséges szerelőmunkát végezni, gépészeti egységeket villanyszerelni, valamint körülményes oldalfal betonozást alkalmazni. A helyszínen a kiszállítást követően szinte azonnal élvezheti a medence nyújtotta kényelmet!

Legjobb ár Garancia

Műanyag medencéink esetén országos szinten a legjobb árra garanciát vállalunk. Biztosak vagyunk magunkban, hiszen termékeinket mi magunk gyártjuk, ezért nekünk nem szükséges közvetítői díjakat, valamint viszonteladói költségeket áthárítanunk Ügyfeleinkre.  Szállítási megoldásaink maximálisan optimizáltak, melyből adódóan mind nekünk, mind Ügyfeleinknek kisebb költségbe kerül a medence helyszínre továbbítása. A korábbiakban ismertetettek alapján gyártási technológiáink is innovatívak, mellyel rengeteget spórolhatunk Ügyfeleinknek a telepítés alkalmával.
Akár próbára is tehet minket: ha azonos tulajdonságú, de olcsóbb medencét talál a konkurenseinknél, akkor mi vállaljuk a medence kivitelezését azon az összegen!

100% pénzvisszafizetés Garancia

Amennyiben nem tetszik a medence, vagy utólag visszamondaná a megrendelésünket, úgy 100% pénzvisszafizetést vállalunk. Mivel biztosak vagyunk termékünk minőségében és élettartamában, minden megrendelőnk esetén 10 éves garanciát biztosítunk műanyag medencéinkre. Feltételeinkkel a nálunk történő vásárlás teljes körűen biztonságos!