A kerti medencék alapvetően feladata a kényelmes kikapcsolódás és a szórakozás biztosítása a család számára. Egy meleg nyári napon kortól függetlenül élvezhetjük a pihenést, hódolhatunk az úszás örömének, vagy biztonságos körülmények közt biztosíthatjuk gyermekeink vízi kikapcsolódását is. Ám létezik egy kiegészítő, mellyel a kényelmi funkciók tovább fokozhatóak: ez nem más, mint a beépíthető masszázssarok.

A medencemasszázs kellemes kikapcsolódást biztosít

Mi is az a masszázssarok?

A masszázssarok a kerti medencék egy olyan eszköze, mely elektromos elven működve, befúvókon keresztül apró légbuborékokból álló, erős örvénysugarat juttat a medence vizébe. A célja – ahogy a neve is mutatja – a medencehasználó testének masszírozása. A medence masszázsterületén 3, vagy több befúvó biztosítja a levegősugarat, ezáltal akár többen is használhatják egyszerre a szerkezetet. A termék nem csak a kikapcsolódást biztosítja, és a kényelmet növeli, hanem akár az egészségünkre és elménkre is pozitív hatással lehet. Nézzük meg, hogy milyen pozitív hozadéka van ezeknek az egyszerű eszközöknek!

A masszázssarok 4 előnye

  1. A masszázs az egész test vérellátását serkenti, ezáltal pihentető hatású és kedvezően hat a véráramlásra. Idősek esetén a gyengébb sugarú befúvás javíthatja a reumás végtagok anyagcseréjét, segíthet leküzdeni a visszereket, megakadályozza a trombózist.
  2. Kedvezően hat a fáradt, megfeszült izomzatra. Egy hosszú munkanap után nagyszerű érzés a meleg medencevízben ejtőzni, miért ne tennék egyúttal az egészségünkért is? A masszázssarok segít kimasszírozni a becsomósodott izomzatot, ellazítja a kötőszöveteket, melytől frissebbnek érezzük magunkat, továbbá elkerülhetjük a stressz okozta derék és ízületi fájdalmakat.
  3. A testet érő, kellemes erősségűre állított levegősugár relaxáló hatású. Elegendő 5-10 perc erejéig ellazulni és hagyni, hogy az eszköz átmasszírozza a testünket. Nem csak a fizikai masszírozás kelti a relaxációs hatást, de a vízfelszínre érkező buborékok monoton hangja is nagyon kellemesen hat a fáradt elmére. Javasolt minden nap használni az említett ideig a szerkezetet, ezzel lekerülhetjük a fáradékonyságot, a stresszt, valamint a teljesítőképességünk is javulhat.
  4. Nem csak ránk nézve kedvező a hatása, hanem a medence vizére is. Bár közvetlen tisztítófunkciója nincs, a levegőáramlás segít mozgásban tartani a vizet. Ettől a medencetest vize nem kezd el pangani a melegben, valamint az előidézett áramlások segítik az elhasználódott víz szűrő felé juttatását.

Számos előnye közül az egészségre gyakorolt hatása a kiemelkedő egy masszázssaroknak

Hogyan szerelhető a masszázssarok?

A masszázssarkot célszerű a telepítéskor szerelni, mert utólag ennek elvégzése már sokkal bonyolultabb. A szerkezet tulajdonképpen egy egyszerű eszköz, mely egy elektromos motorból, a légbeszívóból, valamint a kifúvónyílásokból áll. Tartozik hozzá egy levegősugár erősséget szabályzó panel is, így akár kicsit, vagy idősebb emberek is kényelmes masszázsban vehetnek részt. A kiömlőnyílások a víz szintje alatt 20-40 centivel helyezkednek el, ezek biztosítják a levegő beömlését. Természetesen a rendszer teljesen zárt, így az elektromos meghibásodásoktól nem kell tartani, biztonságosan használható. Az élettartamát tekintve általában 8-10 éves időszakkal lehet számolni, ami miatt a kezdeti beruházás bőven megérheti. A szerkezet tisztítást és külön gondoskodást nem igényel, elegendő, ha rendszeresen használjuk, ezzel lekerülhető az eldugulás. A téli időszakban a rendszerből el kell távolítani az esetlegesen visszafolyt vizet, valamint a kiömlőket le kell dugaszolni, hogy megelőzzük a fagykárokat.

 Egy klasszikus masszázssarok kifúvókkal

Amennyiben kedvet kapott egy kellemes otthoni kényeztetéshez, vagy úgy ítéli meg egészségi állapotát, hogy szüksége lenne a masszázssarok segítéségére, akkor keressen fel minket kérdésével, vagy kattintson IDE forgalmazott termékünkért