November 06, 2017

Medencetelepítéseink során számtalanszor szembesülnek Ügyfeleink a kérdéssel, miszerint érdemes-e világítást igényelniük medencéjükhöz. Attól eltekintve, hogy a kérdés vizsgálata nagyrészt a tulajdonos szubjektív megítélésén múlik, sok érv szól a medence világítás mellett.

Cikkünkben most körbejárjuk a fontosabb kérdéseket ezzel kapcsolatban, hogy Ön könnyebben tudjon dönteni. Ugorjunk is fejest a medence világítások szerepébe!

TIPP: Van már medence világítása, de nem tudja, hogy télen hogy kell az egységeket biztonságba helyezni? Kattintson medence téliesítés cikkünkért!

A medencevilágítás az egyik leghangulatosabb eleme a kertnek

Miért érdemes világítást használni kültéri medencénkben?

A legfontosabb érv a medence világítás mellett mindenképp az, hogy a szezonon belül nagymértékben kibővíthetjük a medence üzemidejét azzal, hogy akár este is kedvünkre fürödhetünk a vízben. Legyen szó akár kerti buliról, vagy általános családi fürdőzésről, a világítás a sötétedés után is alkalmat biztosít a medencehasználatra.

A másik érv a biztonsági tényező. Az esti órákban a kivilágított medencét könnyen ellenőrizhetjük, elkerülve ezzel, hogy olyan tárgyak kerüljenek a vízbe, melyeknek eredetileg nem ott lenne a helyük. A gyerekeket gyakran nehéz elcsalni a meleg estéken a medence mellől, a világítás viszont lehetővé teszi, hogy akár távolabbról is ellenőrizni tudjuk azt, hogy biztonságban vannak-e.

A medence világításának emellett nagy előnye az elmére gyakorolt pihentető hatása is. Ki ne szeretne ejtőzni a medence partján este, miközben a lámpák fénye megcsillan a vízfelszínen, kellemes melankóliába ringatva minket? Köztudott, hogy a világítások a működési színük függvényében terápiás hatással bírnak. Az általunk forgalmazott világítások több színben is képesek fényt sugározni, ezzel megteremtve a helyzethez illő hangulatot. Ha szeretnénk kihasználni ezt az előnyt, akkor mindenképp érdemes esztétikai világítást használni!

Hogyan kell telepíteni a medence világítást és mennyire lehet szükség?

A világítások szerelése a medencetelepítéssel egy időben javasolt. Bár megoldható lenne az utólagos szerelés is, ez sok utómunkával járna, és a végeredmény sem lesz tökéletes esztétikailag. Fontos, hogy ha LED világításon gondolkozunk, akkor ezt mindenképp jelezzük idejében a medencegyártónak!

TIPP: Telepítse medencéjét akár LED világítással még az idén és kedvezményesen adjuk a medencetestet! Kattintson IDE a részletekért!

A darabszámot tekintve természetese a medence mérete lesz a meghatározó tényező. kisebb medencék esetén is a minimum a 2 db fényforrás használata, elsősorban a szimmetrikus esztétika megteremtése miatt, nagyobb medencéknél többre is szükség lehet.

A medence világításokat általában a medence hosszabb oldalaihoz telepítjük, párosával, egymással szemben elhelyezve, de gyakori kérés az is, hogy a medence aljára, felfelé világító elrendezésben szereljük őket.

Visszafogott mégis esztétikus medence világítás is könnyedén kialakítható

Mennyiben kerül a medence világítás és milyen élettartammal rendelkezik?

A medence világítások ára attól függ, hogy milyen teljesítményűt vásárolunk. A teljesítmény akkor válik különösen fontossá, mikor nagyobb medencét telepítünk és fontos, hogy a megfelelő fényt biztosítsák eszközeink, ne kelljen hunyorogva botorkálnunk az amúgy is csúszós medenceparton. Kínálatunkban 8 és 36 W közötti teljesítményű LED lámpák találhatóak meg, így minden medencemérethez tudunk biztosítani megfelelő egységet. Ajánlatunkban minden alkalommal a megfelelő méretű fényforrásokat kalkuláljuk be.

TIPP: Kiegészítőink közt több teljesítményű LED izzót is találhat, kattintson IDE értük!

Mivel az izzók LED izzóval vannak felszerelve, így az élettartamuk magas, általánosságban 50.000 óra. A csere így általában évek múltán lehet csak esedékes. Az izzók cseréje voltaképpen nagyon egyszerű, magát az egységet természetesen nem szükséges kicserélni, csak az izzókat benne, ami egy kis tételű befektetés.

A megvalósításnak csak a képzeletünk szabhat határt, ha medence világításról esik szó!

Biztonságosak-e a medenceizzók a víz alatt?

Röviden: igen.
A víz alatti elektronikai berendezések teljes mértékben biztonságosak, erre több nemzetközi szabvány is vonatkozik. Az egységekhez minden esetben tartozik biztosíték is, vagyis ha esetleg meghibásodás fordulna elő, akkor még a probléma előtt áramtalanítja magát a rendszer. A helyesen szerelt medence világítás tulajdonképpen kockázatmentes.

A medence világítás nem csak esztétikai funkciót lát el, de képes kedvezően hatni közérzetünkre, segíteni kikapcsolódásunkat és nem utolsó sorban számtalan órával egészíti ki a fürdőzési időszakot. Egy jól megválasztott szín a kertje ékkövévé teheti a kültéri medencét akár este is.

TIPP: További kényelmi eszközöket is meg szeretne ismerni? EBBEN a cikkünkben a nyakzuhany és az ellenáramoltató kedvező hatásait mutatjuk be!


GARANCIÁK:

Minőség Garancia

Medencéink első osztályú, német minőségű polipropilénből készülnek, melyre beszállítónk 40-50 éves élettartam garanciát vállal. A polipropilén anyagát tekintve rendkívül ellenálló az UV sugárzással szemben, és jól tűri a magas hőmérsékletet és a fagyokat. Toxicitását tekintve elmondható, hogy maximálisan biztonságos anyagról beszélünk. Normál medence vegyszerezés mellett kioldódásbiztos, így elkerülhetőek vele az egészségügyi kockázattal járó tényezők. A nemzetközi szabványoknak megfelelő, akár élelmiszer tárolásra is alkalmas polipropilén 100%-ban újrahasznosítható, így a környezeti terhelése minimálisra csökkenthető. 

Garancia a telepítés gyorsaságára

Műanyag medencéink innovatív gyártási technológiái lehetővé teszik, hogy a kerti medence telepítése 2 napon belül megtörténjen. Gyárunkban a megrendelés paraméterei alapján készítjük el a terméket, melynél a gépészeti szerelést is előre elvégezzük. A medencetest oldalfalai mentén egyedi tartóvasalást készítünk, mellyel kiváltható a medenceszélek betonnal történő visszatöltése. Ebből adóan a helyszínen már nem szükséges szerelőmunkát végezni, gépészeti egységeket villanyszerelni, valamint körülményes oldalfal betonozást alkalmazni. A helyszínen a kiszállítást követően szinte azonnal élvezheti a medence nyújtotta kényelmet!

Legjobb ár Garancia

Műanyag medencéink esetén országos szinten a legjobb árra garanciát vállalunk. Biztosak vagyunk magunkban, hiszen termékeinket mi magunk gyártjuk, ezért nekünk nem szükséges közvetítői díjakat, valamint viszonteladói költségeket áthárítanunk Ügyfeleinkre.  Szállítási megoldásaink maximálisan optimizáltak, melyből adódóan mind nekünk, mind Ügyfeleinknek kisebb költségbe kerül a medence helyszínre továbbítása. A korábbiakban ismertetettek alapján gyártási technológiáink is innovatívak, mellyel rengeteget spórolhatunk Ügyfeleinknek a telepítés alkalmával.
Akár próbára is tehet minket: ha azonos tulajdonságú, de olcsóbb medencét talál a konkurenseinknél, akkor mi vállaljuk a medence kivitelezését azon az összegen!

100% pénzvisszafizetés Garancia

Amennyiben nem tetszik a medence, vagy utólag visszamondaná a megrendelésünket, úgy 100% pénzvisszafizetést vállalunk. Mivel biztosak vagyunk termékünk minőségében és élettartamában, minden megrendelőnk esetén 10 éves garanciát biztosítunk műanyag medencéinkre. Feltételeinkkel a nálunk történő vásárlás teljes körűen biztonságos!