Kettő kiegészítő, ami az Ön medencéjéből sem hiányozhat!

A medence kiegészítők köre rendkívül széles, gondoljunk csak a megannyi kényelmi kiegészítőre az egyszerű ülőpadtól kezdve a legmodernebb beépített csobogóig és szökőkútig. Ezek szerepe egy medence életében általában csak másodlagos, de nagyszerűen feldobhatják a fürdőzés élményét és sokuk kedvezően hat az egészségünkre is! Cikkünkben most a két legelterjedtebb típust vizsgáljuk meg közelebbről; ugorjunk is fejest a témába!

A nyakzuhany szerepe a medencézésben

A nyakzuhany egyértelműen komfortnövelő hatása miatt népszerű termék a medencézők körében. A medence szélére épített, jellemzően 40-100 centiméter közti magasságig nyúló nyakzuhanyból nagy nyomással érkezik a víz, mely erőteljes masszázshatást fejt ki az alatta állóra. Testünk igen gyorsan felfrissül, megújul alatta, csupán néhány perc kell hozzá. Érdemes kihasználni a nehezen elérhető helyek átmasszírozására is, különösképpen a nyaki- és gerinc melletti izmok felfrissítésére alkalmas, de a vállak átmozgatására is tökéletesen alkalmas. A masszírozott területen megnő az izmok vérellátása, valamint a beállt, becsomósodott kötéseket is kilazítja.

A nyakzuhany kedvező hatásai közé soroljuk a klasszikus masszázs mellett a pszichés hatásokat is, hiszen a szerkezet alatt akár lazítani is lehet egy fárasztó és fülledt nyári napon. Enyhíti a stresszt és felfrissíti az idegrendszerünket, segít ellazulni és a testi-lelki feszültséget hatékonyan oldja. Csak a csobogás hangja is nyugtatóan hat az elmére. Arra viszont érdemes figyelni, hogy egyszerre sokat nem tartózkodjunk alatta, hiszen az erősebb vízsugár akár izomlázat is okozhat. Javasolt többször 5-8 perces időszakokra igénybe venni.

További előnye, hogy a gyerekek is nagyon szeretik, bár Ők inkább játékként tekintenek rá. A nyakzuhany az egész család számára megfelelő választás lehet.

Szerelése nagyon egyszerű, a csatlakozó idom a zuhanytestbe építve található. Különleges szerelést nem igényel, egyszerűen rá kell helyezni a burkolatból kiálló PVC csőre.

TIPP: Hiányzik egy jó masszázs? Kattintson IDE, és tekintse meg akciós nyakzuhany kínálatunkat!

A nyakzuhany tökéletes masszázsélményt biztosít 

Az ellenáramoltató és az úszás szabadsága

Az ellenáramoltató egy igazán elmés szerkezet! A célja, hogy akár kis medencében is élvezhessük az úszás örömét. A 12-15 m-nél rövidebb medencék igazából nem alkalmasak folyamatos úszásra a gyakori fordulók miatt, azonban a kisebb medencék is alkalmassá tehetők a folyamatos úszás igényeinek kielégítésére. Ehhez ún. ellenáramoltató berendezés telepítése szükséges. A rendszer működése nagyon egyszerű, egy nagyteljesítményű szivattyú a medence vízét felhasználva erős sugárban fújja ki a vízsugarat egy, vagy több állítható fúvókán keresztül, ezzel a folyók sodrását idézi elő. Ez teszi lehetővé, hogy az áramlással szemben úszva – ugyan egyhelyben –eddzük testünket még egy 3 méter hosszúságú medencében is akár. Ha erőteljesebben úszunk, a fúvókákhoz közeledünk, emiatt erősebb sodrásba kerülünk, ami jobban taszít hátrafelé, ha kisebb tempót diktálunk a sodrás eltávolít a fúvókáktól, ahol viszont csökken a sodrás ereje, tehát nagyjából mindegy, hogy milyen sebességgel úszunk, a fúvókáktól bizonyos távolságban megtaláljuk a stabil úszási pozíciónkat. Akkor lehet probléma, ha a választott berendezés összességében nem képes akkora sodrást produkálni, amely megakadályozná, hogy az úszó elérje a fúvókákat. Az úszónak ilyenkor vissza kell venni az úszás tempóját, ez pedig bosszúságot okozhat. Tehát nem árt ismerni a használó igényeit és képességeit a berendezés kiválasztásakor.

A rendszert a víz felszíne alá telepítjük, melyhez egy speciális beépítő elem járul hozzá, amit a csomag tartalmaz természetesen. Az eszközön egy vezérlőpanel foglal helyet, ahol állíthatjuk a vízsugár erősségét, így a család fiatalabb és idősebb tagjai is biztonsággal használhatják az eszközt, illetve lehetőség nyílik lassabb és gyorsabb, erőteljesebb úszásra is akkor, ha a medence kis mérete miatt, nem tudunk nagyobb távolságban lenni a fúvókától és az erősebb nyomástól. Az ellenáramoltató segítségével nem kell lemondanunk a vízi sport öröméről és kedvező hatásairól még akkor sem, ha a medencénk mérete kisebb, mint amekkorában ellenáramoltató nélkül megengedhető lenne a sportolás.

TIPP: Vásároljon ellenáramoltatót nálunk, most akciósan! Kattintson IDE, és tekintse meg kínálatunkat!

Ellenáramoltatóval a kisméretű medencékben is lehetséges az úszás

További kényelmi eszközök terén kiemelendő még a medence világítás, melyről szintén írtunk egy külön cikket, érdemes átfutni, ha szeretné növelni víztestének esztétikumát, biztonságát és relaxációs hatását!