November 02, 2017 2 Comments

Gondolt már arra, hogy milyen jó lenne a hűvösebb időben is élvezni a medencéje nyújtotta kikapcsolódást? Esetleg kisgyermekei vannak és szeretné biztonságossá tenni a medencéjét, hogy elkerülje az esetleges baleseteket?

Természetesen van egy nagyszerű megoldásunk, mely számos előnnyel ruházza fel a kerti pancsolókat! Cikkünkben ezúttal a medencefedések pozitív tulajdonságait járjuk körbe.

Mi is a medencefedés pontosan?

Medencefedésnek hívjuk a medencetestünk felett egyfajta buraként elhelyezkedő, általában légkamrás, vagy tömör polikarbonát alapból készült alumínium vázú szerkezetet, mely megvédi medencénket, a benne találhat vizet, valamint elősegíti a víz felmelegedését és megelőzi a párolgást.

Egy átlagos medencefedés így néz ki!

Hogyan kell telepíteni egy medencefedést?

A medencefedések telepítése nagyon egyszerű feladat. Lényegében a medence hosszabbik széleinél levő sínekkel rögzül az aljzathoz. Ezeken a síneken lehet harmonikaszerűen összezárni a fedést a medence egyik végéhez. Az így összecsukott fedésünk kevés helyet foglal és esztétikailag is megfelelő élményt biztosít. Amikor szükségünk van rá, akkor a fedést könnyedén ki tudjuk húzni a medence fölé. Egyes esetekben a sín hosszirányban jóval túlnyúlik a medence területén, ez általában akkor szokott igény lenni, ha a fedést a medencétől távolabb szeretné valaki tárolni.

A telepítést a medence elkészítése után szoktuk kivitelezni, és egy nagyon egyszerű munkáról van szó. A sínek lefúrását követően elhelyezzük az összeszerelt állapotban szállított fedést, mely tetszés szerint mozgatható lesz. A szerelés általában pár órát vesz igénybe, a méretektől függően.

TIPP: Tekintse meg medencefedés típusainkat és válassza az Önnek tetsző formát! Kattintson IDE portfóliónkért!

Magasított fedés alatt még egy kellemes pihenőhely is elfér

7 ok, amiért megéri medencefedést vásárolni

 • A medencefedés biztonságossá teszi a medence területét. Ha háziállatok vagy kisgyerekek tartózkodnak a medence környezetében, akkor bár ritkán, de előfordulhatnak balesetek. Ezek teljes mértékben kiküszöbölhetőek egy fedés telepítésével, ami megakadályozza a vízbeesést. Bár létezik a célra vonatkozóan biztonsági medence takaró is, annak célja csupán a biztonság fenntartása, a fedések többi előnyét nem tudja biztosítani. Európa szerte több országban is kötelező már a medencetulajdonosoknak nemzetközi tanúsítványok alapján biztosítani a medence területét, így érdemes nálunk is előregondolkozni etéren.
 • A medencefedés segít a medence vizének felmelegedésében. A fedések működési elve az üvegházhatáson alapul, vagyis a beáramló napenergia megreked a fedés alatt, így a medence vize még a hűvös külső léghőmérséklet ellenére is könnyen felmelegszik, ha amúgy süt a nap. Emiatt a medence akár tavasszal és ősszel is használható lesz, hiszen a fedés hozzávetőlegesen 50%-kal növeli a medence hőháztartását.
 • Megakadályozza a víz párolgását. Egyszerű elv alapján a párolgó víz nem tud a légkörbe távozni, hiszen lecsapódik a medencefedés belső falán, majd visszacsepeg a medencetestbe. Ezzel nem csak jelentős mennyiségű vizet spórolunk meg (csökkentve a rezsiköltségeket), hanem a víz párolgás révén történő kihűlését is megakadályozzuk. Tapasztalataink szerint a párolgás 95%-a megakadályozható egy jól szerelt medencefedéssel. A párolgás megakadályozható medence takaró fóliákkal is, ám a leghatásosabb kétségtelenül a fedés.
 • A párolgás megakadályozása miatt kevesebb vegyszerezésre van szükségünk a szezon során, hiszen nem kell annyiszor vegyszermentes, friss vízzel feltölteni a medencénket. A medence vegyszerezése nem minden esetben a legjobb megoldás, ezért a fedés nem csak gazdaságos, de környezetkímélő megoldás is lehet a vegyszerezés kiváltására!
 • Védi a medence vizét a fizikai szennyeződésektől. Lévén a medencefedés teljes egészében takarja a vizet, nem tud beleesni falevél vagy egyéb nem kívánatos tárgyak. Mivel a rovarok vagy kétéltűek is nehezen férnek hozzá a víztesthez a zárt fedés miatt, elkerülhető a rovartetemek, és lárvák megjelenése a medence környékén. A medence karbantartása sokkal egyszerűbbé válik, sok munkát spórol meg nekünk a szerkezet.
 • A medencefedés alatt levő levegő magasabb hőmérsékletű lesz. Ugyancsak az üvegházhatás miatt a fedés alatti légtömeg átlagos hőmérséklete jóval a kültéri fölött helyezkedik el hűvös időben is. Amennyiben olyan medencetípust telepítünk, mely alatt elfér egy ember, és a medence szélétől ráhagyást is biztosítunk a fedélnek, akár kényelmes fekvőhelyet is kialakíthatunk pihenés céljából.
 • A téliesítés nagy mértékben egyszerűsödik, ha medencefedést használ, hiszen a fedés önmagában már nagy mértékben hozzájárul a medencetest védelméhez. Téliesítéssel kapcsolatban ITT olvashat részletesebben.

Kérjen most ajánlatot kedvezményes medencefedésre!

Mennyibe kerül egy medencefedés, és vajon megtérül-e?

A medencefedések ára természetesen függ a medencénk méretétől, illetve a típustól is. Alapesetben azt mondhatjuk, hogy maga a fedés ára egy magasabb egyszeri beruházást von maga után, ám a megtérülése az összegnek nagyon kedvező.
Ez egyrészt a fent felsorolt előnyök miatt van így:

 • jelentősen csökkenő vízszámla, a párolgás megakadályozása miatt
 • csökkenő áramszámla, a medencefűtésre fordított energia végett
 • csökkenő vegyszerezési díjak
 • csökkenő karbantartási költségek a szennyeződések kiküszöbölésével és az egyszerűbb tavaszi nyitással

Kör alakú medencére is létezik praktikus fedés

Mindezek mellett a medencefedési szerkezetek élettartama 10-15 év. Anyagtani vagy szerkezeti problémák szinte soha nem fordulnak elő velük, maximum az anyag színeződhet el.

A medencefedések előnyei jóval túlmutatnak a beruházási költségeken, ezért minden tulajdonosnak ajánljuk őket. Bár elsőre magas árúnak tűnhet ez a kiegészítő, hamar visszahozza az árát, és nem utolsó sorban felbecsülhetetlen értéket képvisel a fedések biztonsági szerepe is.

TIPP: Amennyiben medencefedésen gondolkozik, úgy kötelezettségmentesen kérhet ingyenes ajánlatot tőlünk az alábbi gombra kattintva!

Kérjen ingyenes árajánlatot medencefedésre most!

 

 


2 Responses

Matécz Istvánné
Matécz Istvánné

November 11, 2017

Hasznosnak hasznos, csak annyiba kerül mint maga a medence. :( innentől kezdve, azokat érdekelheti , akiknek milliói vannak fölösben :(

BRIGITTE STRAUB
BRIGITTE STRAUB

November 07, 2017

SPRECHEN SIE DEUTSCH ?

Szóljon hozzá!

A hozzászólások megjelenés előtt moderátori ellenőrzésen esnek át!

GARANCIÁK:

Minőség Garancia

Medencéink első osztályú, német minőségű polipropilénből készülnek, melyre beszállítónk 40-50 éves élettartam garanciát vállal. A polipropilén anyagát tekintve rendkívül ellenálló az UV sugárzással szemben, és jól tűri a magas hőmérsékletet és a fagyokat. Toxicitását tekintve elmondható, hogy maximálisan biztonságos anyagról beszélünk. Normál medence vegyszerezés mellett kioldódásbiztos, így elkerülhetőek vele az egészségügyi kockázattal járó tényezők. A nemzetközi szabványoknak megfelelő, akár élelmiszer tárolásra is alkalmas polipropilén 100%-ban újrahasznosítható, így a környezeti terhelése minimálisra csökkenthető. 

Garancia a telepítés gyorsaságára

Műanyag medencéink innovatív gyártási technológiái lehetővé teszik, hogy a kerti medence telepítése 2 napon belül megtörténjen. Gyárunkban a megrendelés paraméterei alapján készítjük el a terméket, melynél a gépészeti szerelést is előre elvégezzük. A medencetest oldalfalai mentén egyedi tartóvasalást készítünk, mellyel kiváltható a medenceszélek betonnal történő visszatöltése. Ebből adóan a helyszínen már nem szükséges szerelőmunkát végezni, gépészeti egységeket villanyszerelni, valamint körülményes oldalfal betonozást alkalmazni. A helyszínen a kiszállítást követően szinte azonnal élvezheti a medence nyújtotta kényelmet!

Legjobb ár Garancia

Műanyag medencéink esetén országos szinten a legjobb árra garanciát vállalunk. Biztosak vagyunk magunkban, hiszen termékeinket mi magunk gyártjuk, ezért nekünk nem szükséges közvetítői díjakat, valamint viszonteladói költségeket áthárítanunk Ügyfeleinkre.  Szállítási megoldásaink maximálisan optimizáltak, melyből adódóan mind nekünk, mind Ügyfeleinknek kisebb költségbe kerül a medence helyszínre továbbítása. A korábbiakban ismertetettek alapján gyártási technológiáink is innovatívak, mellyel rengeteget spórolhatunk Ügyfeleinknek a telepítés alkalmával.
Akár próbára is tehet minket: ha azonos tulajdonságú, de olcsóbb medencét talál a konkurenseinknél, akkor mi vállaljuk a medence kivitelezését azon az összegen!

100% pénzvisszafizetés Garancia

Amennyiben nem tetszik a medence, vagy utólag visszamondaná a megrendelésünket, úgy 100% pénzvisszafizetést vállalunk. Mivel biztosak vagyunk termékünk minőségében és élettartamában, minden megrendelőnk esetén 10 éves garanciát biztosítunk műanyag medencéinkre. Feltételeinkkel a nálunk történő vásárlás teljes körűen biztonságos!