October 19, 2017

Létezik természetes megoldás is tisztításra: a sóbontók szerepe

Belefáradt a klórozó szerek vásárlásába, az állandó vegyszer felügyeletbe? Ha igen, akkor próbálja ki sóbontó készülék beépítésével, mely kényelmesebbé teszi életét, csökkenti a kerti medence fenntartásának költségeit!

A medence tisztításának legismertebb módja a vegyszerezés, de sok medencetulajdonos ódzkodik a vegyszer használattól. Létezik ugyanakkor egy modern technológia is, mellyel a vegyszerezést szinte teljesen elfelejthetjük. Ez nem más, mint a sóbontó eszköz, mely széles körben örvend elismerésnek és használatnak.

Lényegében egy kisméretű szerkezetről van szó, amely a medence keringési rendszerére kötve fejti ki hatását, azáltal, hogy a vízbe nagyobb (de koncentrációt tekintve még mindig alacsony) mennyiségű sót öntünk.

A forgalmazásunkban is kapható, modern sóbontó főegység

1. Mitől hasznosabb a sóbontó, mint a klasszikus vegyszerezés?

Medence tisztítás sóval? Mégis hogy lehetséges ez - kérdezik gyakran Ügyfeleink.
A sóbontó működési elve nagyon egyszerű, üzemeltetési költsége pedig alacsony. Nézzük is meg először az előnyeit pontokba szedve:

  • A vegyszerezés 95%-át kiváltja: nincs szükség mesterséges klórozásra, algátalanító folyadékokra. Ezzel nem csak pénzt, de időt is megspórolhat, hiszen nem kell állandóan ellenőrizni a medence vízminőségét és pótolni a vegyszereket. Egyedül a pH szintet érdemes megvizsgálni időnként.
  • A sóbontóval elkerülhető a medence gyakori vegyszerszaga, a klóros kicsapódás a bőrön, a szemirritáció.
  • Nem szükséges egész szezonra elegendő vegyszert tárolnunk a családi házban.
  • Gazdaságos, hiszen egész idényre elegendő egy feltöltés, amennyiben megfelelő mennyiségű sót használunk.
  • Hatásosan pusztítja el a baktériumokat, mikroorganizmusokat és algákat, akárcsak a vegyszerek, de mindezt környezetbarát módon.
  • Nem vált ki allergiás reakciót, ezért az érzékenyebb bőrűek, és a kisgyerekek esetén is javasolt a használata.
  • Üzemeltetési költsége elhanyagolható, külön keringető rendszert nem igényel és a mérete is kicsi.

A medence tisztítás sóval.

2. Hogyan működik a szerkezet?

A szerkezetet egyszerűn rá kell kötni a keringető rendszerre, közvetlenül a homokszűrő gépészeti berendezés után. Egy kicsivel érdemes magasabbra helyezni, mint a szűrőrendszert, megakadályozva ezzel a lecsapódási folyamatot és a klórgőz termelődését.

A sóbontó eljárás lényege, hogy a medence vizében bizonyos mennyiségű, teljesen átlagos, boltban kapható háztartási konyhasót kell feloldani. Ennek mennyisége a medence méretével arányos: 10 m3-enként 25 kilogramm só a javasolt. A sót általában közvetlenül a medencébe töltjük, egyenletesen körbeszórva a peremek mentén. Ekkora mennyiségű só a vízben csak nagyon alacsony koncentrációt ér el, így a víz szinte alig érezhetően lesz csak sós ízű, gyakran nem is érezni rajta, de semmiképp sem zavaró.
A szerkezetben egy elektrolízis elvén működő egyszerű egység kapja a főszerepet. Az ezen áthaladó medencevízből kicsapódik a só, és az elektromos töltés hatására a NaCl klórra bomlik. Ez a klór hasonlóan tisztítja a vizünket, mint a vegyszeres változata, ám jelen esetben teljesen természetes alapanyagról beszélünk, nem pedig vegyi úton előállított vegyszerről. Miután a klór elvégzi a feladatát, egy kémiai folyamat hatására ismét sóvá alakul át, mely ismét bejut a sóbontóba, így fenntartva a tisztulási körforgást. Természetesen a párolgással és a testünkkel a sókat kivisszük a medence vizéből, ezért az eleinte hozzáadott só forgása nem örök: ha eleinte kevés sót használtunk, akkor pótolás szükséges lehet.

A szerkezeten elhelyezkedő, háttérfényes LCD kijelző egyszerűvé teszi a menükön való navigálást. A sóbontó így dinamikusan követi az Ön beállításait, hogy fenntartsa a beállított klórteljesítményt a külső környezeti paraméterek változása ellenére. A kívánt működési paramétereket beállításában kollégáink segítenek a telepítés alkalmával, de az egyszerű kezelésnek köszönhetően önállóan is elvégezhető. A rendszer folyamatosan monitorozza a sótartalmat, illetve hangjelzéssel figyelmeztet, ha kézi beavatkozásra van szükség. További előny, hogy magasabb sókoncentrátum esetén teljesítménycsökkenést is alkalmaz.

TIPP: A medence tisztítás sóval csak egy a több lehetséges megoldás közül. Cikkünkben a medence vegyszer minimalizálásának lehetőségeiről írtunk.

Karbantartása nem igényel különösebb feladatot, a főcella öntisztuló, baktériumok pedig a sók miatt nem telepednek meg benne. Téliesítés alkalmával javasolt csak átmosni a rendszert a sóbontóval együtt.

Háztartási só, mely szükséges a működéshez

A medence tisztítása sóval ideális választás minden olyan családnak, akik nem szeretnének folyamatos vegyszerezéssel foglalkozni, vagy alapvetően elutasítják azok használatát. A kezdeti beruházási költségek hamar megtérülnek és a szerkezet rengeteg időt spórol meg a medencetulajdonosoknak.

TIPP: Tudta, hogy sóbontót akár nálunk is vásárolhat? ITT tekintheti meg eszközünket!


GARANCIÁK:

Minőség Garancia

Medencéink első osztályú, német minőségű polipropilénből készülnek, melyre beszállítónk 40-50 éves élettartam garanciát vállal. A polipropilén anyagát tekintve rendkívül ellenálló az UV sugárzással szemben, és jól tűri a magas hőmérsékletet és a fagyokat. Toxicitását tekintve elmondható, hogy maximálisan biztonságos anyagról beszélünk. Normál medence vegyszerezés mellett kioldódásbiztos, így elkerülhetőek vele az egészségügyi kockázattal járó tényezők. A nemzetközi szabványoknak megfelelő, akár élelmiszer tárolásra is alkalmas polipropilén 100%-ban újrahasznosítható, így a környezeti terhelése minimálisra csökkenthető. 

Garancia a telepítés gyorsaságára

Műanyag medencéink innovatív gyártási technológiái lehetővé teszik, hogy a kerti medence telepítése 2 napon belül megtörténjen. Gyárunkban a megrendelés paraméterei alapján készítjük el a terméket, melynél a gépészeti szerelést is előre elvégezzük. A medencetest oldalfalai mentén egyedi tartóvasalást készítünk, mellyel kiváltható a medenceszélek betonnal történő visszatöltése. Ebből adóan a helyszínen már nem szükséges szerelőmunkát végezni, gépészeti egységeket villanyszerelni, valamint körülményes oldalfal betonozást alkalmazni. A helyszínen a kiszállítást követően szinte azonnal élvezheti a medence nyújtotta kényelmet!

Legjobb ár Garancia

Műanyag medencéink esetén országos szinten a legjobb árra garanciát vállalunk. Biztosak vagyunk magunkban, hiszen termékeinket mi magunk gyártjuk, ezért nekünk nem szükséges közvetítői díjakat, valamint viszonteladói költségeket áthárítanunk Ügyfeleinkre.  Szállítási megoldásaink maximálisan optimizáltak, melyből adódóan mind nekünk, mind Ügyfeleinknek kisebb költségbe kerül a medence helyszínre továbbítása. A korábbiakban ismertetettek alapján gyártási technológiáink is innovatívak, mellyel rengeteget spórolhatunk Ügyfeleinknek a telepítés alkalmával.
Akár próbára is tehet minket: ha azonos tulajdonságú, de olcsóbb medencét talál a konkurenseinknél, akkor mi vállaljuk a medence kivitelezését azon az összegen!

100% pénzvisszafizetés Garancia

Amennyiben nem tetszik a medence, vagy utólag visszamondaná a megrendelésünket, úgy 100% pénzvisszafizetést vállalunk. Mivel biztosak vagyunk termékünk minőségében és élettartamában, minden megrendelőnk esetén 10 éves garanciát biztosítunk műanyag medencéinkre. Feltételeinkkel a nálunk történő vásárlás teljes körűen biztonságos!