May 10, 2018

Időnként felmerülő kérdés megrendelőink körében, hogy vajon hova érdemes telepíteni a műanyag medencét?
A válasz nagyrészt szubjektív megítélésen alapul, de nem árt pár kritériumot figyelembe venni a megfelelő telepítési hely kiválasztása során.

Cikkünkben most 5 kritériumot veszünk át, melyek figyelembevételével nem csak a medencét óvjuk, de a későbbi fejfájástól is megvédjük magunkat!

Napsütéses, vagy árnyékos területet válasszunk?

Talán az egyik legnagyobb hatással bíró pont a medencét érő napsütés időtartama a kertben.
Általában azt szoktuk javasolni, hogy a medence vizének teljes felületét érje napsütés a nap legnagyobb részében; ne vetüljön a vízre árnyék. Ennek szerepe egyértelmű: a víz az árnyékos területen nehezen tud felmelegedni, így  hűvösebb lesz. A csúcsidőn kívül a napsütéses területre történő telepítés különösen fontos, hiszen ha folyamatosan éri napsugárzás a vizet, akkor a szezont még az enyhébb őszi hónapokban is élvezni tudjuk; nagymértékben mérsékelhető az elektromos erővel történő fűtés költsége.
Fontos ugyanakkor, hogy a medence közelében árnyékos terület is megtalálható legyen. Ez leginkább a nagy nyári melegben fontos, mivel a folyamatos és erős napsugárzás káros lehet a bőrünkre nézve, érdemes néha beülni hűsölni egyet az árnyékba. Másrészről felhevült testtel soha nem szabad a vízbe menni, hiszen ez az idősebbek szervezetére akár komoly megterhelést is jelenthet.

Napsütéses medencepart

Fák és egyéb növények a medence közvetlen közelében

Gyakran előfordul, hogy a medence mellett a bokrok, kerti virágok, a medencevíz közelében pedig fák találhatóak. Bár ezek esztétikai hatása egyértelműen pozitív, nem javasolt a medencét a kerti növényzet közvetlen közelébe helyezni. A víz fölé tornyosuló fák nem csak árnyékot vetnek, de jelentősen szennyezik is a vizet leveleikkel ősszel. A téli időszakban a takarófólián több fahulladék gyülemlik fel, melynek takarítása nehézkes lehet.
A medence mellett levő virágok sokkal kisebb gondot jelentenek, bár érdemes víztűrő növényzetet választani a párás levegő és a kicsobbanó víz miatt.

Fák és a kerti medence

Huzatos helyet ne válasszunk

Lehetőség szerint kerüljük a huzatos helyeket a telepítési hely kiválasztásakor.
A szélmozgás nem csak port és szennyeződést hord a vízbe, de elősegíti a párolgást és a medence lehűlését is. A huzat elkerülhető, ha a kert kerítése tömör, ezáltal felfogja és tereli a légáramlásokat.

Elektronikai és vízpótlási megfontolások

A medence feltöltése érdekében nem szükséges vízrendszerrel kiállni a közelben, ehhez elegendő egy slag is, melyet a medencéhez vezetünk szükség esetén.
Az elektronika terén viszont érdemes kiállni egy vezetékkel a medence közelébe, természetesen megfelelően szigetelve azt. Bár a gépészet akár egyszerű villásdugóval szerelt hosszabbítón keresztül is működtethető, ez se nem maximálisan biztonságos, se nem esztétikus. Minden esetben azt javasoljuk, hogy villanyszerelővel építsenek ki a medence közelében egy villamosenergia kiállást, melyre direktbe rá lehet kötni a gépészetet.

gyerekek a medencében

Könnyű megközelíthetőség

Érdemes a medencét olyan helyre tervezni, ahol a telepítés könnyedén elvégezhető, a munka pedig nem zavaró. Néha adódik olyan szituáció, mikor a medencét nem tudjuk egészben beállítani a kertbe közvetlenül, hanem darabokban kell kiszállítanunk és a helyszínen kell összeszerelnünk, esetleg daruval kell beemelni. Természetesen általunk ez is könnyedén megoldható, ezért nem kell elbontani a garázst, vagy a teljes kerítést, de érdemes kikérni a helyszíni szemle során szakértő kollégánk tanácsát a szűkösebb helyek tekintetében.
Emellett ide sorolható a könnyű beláthatóság is a lakásból, főként akkor, ha kisgyerekek is játszanak a medence partján.

A fenti pontok betartása esetén a telepítés és a későbbi használat, valamint a tisztán tartási munkálatok egyszerűbbek lehetnek, ugyanakkor ezek csak íratlan szabályok. A lényeg, hogy a családnak megfelelő privát kikapcsolódást biztosítson a medence!
Cégünk ingyenes felmérés alkalmával pont azért megy ki a helyszínre, hogy tanácsokkal lássa el a vásárlókat és ezáltal a medencetulajdonosok a legjobb megoldást válasszák, ezzel elkerülve a későbbi problémákat!


GARANCIÁK:

Minőség Garancia

Medencéink első osztályú, német minőségű polipropilénből készülnek, melyre beszállítónk 40-50 éves élettartam garanciát vállal. A polipropilén anyagát tekintve rendkívül ellenálló az UV sugárzással szemben, és jól tűri a magas hőmérsékletet és a fagyokat. Toxicitását tekintve elmondható, hogy maximálisan biztonságos anyagról beszélünk. Normál medence vegyszerezés mellett kioldódásbiztos, így elkerülhetőek vele az egészségügyi kockázattal járó tényezők. A nemzetközi szabványoknak megfelelő, akár élelmiszer tárolásra is alkalmas polipropilén 100%-ban újrahasznosítható, így a környezeti terhelése minimálisra csökkenthető. 

Garancia a telepítés gyorsaságára

Műanyag medencéink innovatív gyártási technológiái lehetővé teszik, hogy a kerti medence telepítése 2 napon belül megtörténjen. Gyárunkban a megrendelés paraméterei alapján készítjük el a terméket, melynél a gépészeti szerelést is előre elvégezzük. A medencetest oldalfalai mentén egyedi tartóvasalást készítünk, mellyel kiváltható a medenceszélek betonnal történő visszatöltése. Ebből adóan a helyszínen már nem szükséges szerelőmunkát végezni, gépészeti egységeket villanyszerelni, valamint körülményes oldalfal betonozást alkalmazni. A helyszínen a kiszállítást követően szinte azonnal élvezheti a medence nyújtotta kényelmet!

Legjobb ár Garancia

Műanyag medencéink esetén országos szinten a legjobb árra garanciát vállalunk. Biztosak vagyunk magunkban, hiszen termékeinket mi magunk gyártjuk, ezért nekünk nem szükséges közvetítői díjakat, valamint viszonteladói költségeket áthárítanunk Ügyfeleinkre.  Szállítási megoldásaink maximálisan optimizáltak, melyből adódóan mind nekünk, mind Ügyfeleinknek kisebb költségbe kerül a medence helyszínre továbbítása. A korábbiakban ismertetettek alapján gyártási technológiáink is innovatívak, mellyel rengeteget spórolhatunk Ügyfeleinknek a telepítés alkalmával.
Akár próbára is tehet minket: ha azonos tulajdonságú, de olcsóbb medencét talál a konkurenseinknél, akkor mi vállaljuk a medence kivitelezését azon az összegen!

100% pénzvisszafizetés Garancia

Amennyiben nem tetszik a medence, vagy utólag visszamondaná a megrendelésünket, úgy 100% pénzvisszafizetést vállalunk. Mivel biztosak vagyunk termékünk minőségében és élettartamában, minden megrendelőnk esetén 10 éves garanciát biztosítunk műanyag medencéinkre. Feltételeinkkel a nálunk történő vásárlás teljes körűen biztonságos!